Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha revolut kártyával utaltam...

Ha revolut kártyával utaltam bankszámlaszámra, de véletlen nem az IBAN számra utaltam, hanem a rendesre bankszámlaszámra, akkor mi történik?

Figyelt kérdés
Vissza tudom szerezni valahogy a pénzemet?

2021. okt. 4. 11:07
 1/9 anonim ***** válasza:

Ha szerencsed van azt mondjak hogy ervenytelen tranzakcio es visszateritik.

Ha nincs akkor igy jartal

2021. okt. 4. 11:13
 2/9 A kérdező kommentje:
De akkor hova lesz ilyenkor ez a pénz? Csak nem tűnhet el a nagy világba....
2021. okt. 4. 11:15
 3/9 anonim ***** válasza:
Valakihez odaér, az pedig az ő jóindulatán múlik, hogy visszautalja-e vagy sem. Ha szerencséd van és cégnek ment, akkor visszakapod, mert nekik el kell tudniuk számolni vele, amit nyilván nem tudnak, de ha magánembernek ment, akkor az rajta múlik.
2021. okt. 4. 11:30
 4/9 A kérdező kommentje:

Úgy értem, hogy azt a bankszámlaszámot adtam meg utaláskor, ami az övéké. Csak nem IBAN-ként tüntettem fel. Lehagytam az elejéről azt a kódot.

Hogy tudnám kideríteni akkor, h kinek ment az utalás akkor?

2021. okt. 4. 11:33
 5/9 anonim ***** válasza:

Attól függ, ha az a szám amit beírtál érvényes magyar bankszámlaszám, akkor oda ment. Ha nem, akkor vissza fog pattanni. Elvileg bolondbiztos, tehát elírások ellen védve van, ritka ha beírsz egy random számot és az helyes. De nem lehetetlen, főleg hogy egy IBAN szám részlete volt, ami hasonlít a magyar számlaszámokhoz, így minden esély megvan, hogy valahol landolt a pénz. Hogy melyik banknál, azt az első 8 számjegyből ki tudod deríteni itt: [link]

Azzal a bankkal vedd fel a kapcsolatot, amit ez az oldal kiír. Ők tudnak feladni egy visszautalási kérelmet, de ezt a számla tulajdonosának le kell okéznia.

2021. okt. 4. 11:38
 6/9 A kérdező kommentje:

Ezt írja: A megadott számsorozathoz nem tartozik bank!

Ilyenkor mi a teendő?

2021. okt. 4. 12:07
 7/9 anonim ***** válasza:
Akkor érvénytelen a szám. Várj, idővel visszajön. Valószínűleg holnap, mert az első generációs, következő munkanapi rendszer is megpróbálja majd elutalni, ha az is hibára fut, akkor írják jóvá.
2021. okt. 4. 12:13
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget! Viszont én szeptember 17-én kezdeményeztem ezt az utalást és azóta még nem érkezett vissza sajnos.
2021. okt. 4. 12:14
 9/9 anonim ***** válasza:
Akkor hívd fel a bankod.
2021. okt. 4. 12:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!