Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mennyire jól osztom be a...

Mennyire jól osztom be a pénzemet?

Figyelt kérdés

Egyetemista vagyok,mellette gyakornok egy multinál.

Anyukám fuzeti az albérletemet,a rezsijét én.

300ezret keresek egy hónapban általában.

Ebből 30ezer a rezsi+kondi bérlet+telószámla,netflix együtt kb 20-25 ezer.

A kaja általában havi 70 ezer. 100ezret mindig féreteszek, és általában havi 60-70-80 ezer marad szórakozásra,ruhára stb,minden egyébre.

Ez szerintetek rossz arány? Ti hogyan osztjátok be egyetemistaként a pénzeteket? Leírnátok?

2021. okt. 2. 11:32
1 2 3
 1/21 A kérdező kommentje:
+a bkv bérletet a cég fizeti.
2021. okt. 2. 11:32
 2/21 anonim ***** válasza:
28%
Sokat költessz kajára és szórakozásra
2021. okt. 2. 12:02
 3/21 anonim ***** válasza:
82%

Én egyetemistaként sehogy nem osztottam be :) Kihasználtam minden lehetőséget arra, hogy kiélvezzem azt az időszakot. De megtehettem, mert a szüleim támogattak albérlettel.

Ezzel szemben most már nagyon is precízen beosztom. Nekem az az ökölszabályom, hogy 25-30%át mindig elraktam a fizetésemnek. Addig nyújtózkodtam, amíg a takaróm ért.

Szerintem nagyon jól csinálod, mert már most meg van benned a szándék, hogy hosszabb távra gondolkodj és félrerakj.

És jó, hogy megadod magadnak még így fiatalon a lehetőséget, hogy szórakozz is.

2021. okt. 2. 12:04
 4/21 anonim ***** válasza:
97%

ennyit keresel és "anyukád" fizeti az albérletet? :O

szégyelld magad, én biztos nem fogadnám el tőle a pénzt, van annak helye nála is

2021. okt. 2. 13:21
 5/21 anonim ***** válasza:
27%
A kajaköltség túl magas.
2021. okt. 2. 15:50
 6/21 anonim ***** válasza:
100%

Erre így nem nagyon lehet válaszolni - kérdés, anyukád mennyit keres?

Az jó, hogy félreteszel havi 100 ezret, az viszont nem jó, hogy lehet, hogy emellett anyukád meg nélkülözik.

Összességében, ahogy számoltam, a "szórakozásra" is majdnem havi 100 ezer elmegy: Netflix, kondibérlet, plusz az általad említett 60-70-80 ezer ft - én ezt is sokallom.

A kaja az nagyjából rendben van - főleg, hogy gondolom, nem nagyon főzöl.

2021. okt. 2. 16:44
 7/21 anonim ***** válasza:
77%

Szia, megkérdezhetem mi a munkád a multinál és ez napi szinten mennyi munkával jár?

Egyébként szerintem amíg az egy harmadát félrerakod addig jól osztod be. Mondjuk én szigorúbb vagyok a szórakozással ami a havi rendszerességet jelenti.

2021. okt. 3. 07:37
 8/21 anonim ***** válasza:
68%
Akik lepontoztak csak halkan megsúgom, hogy nettó 300 ezerből 3-n élünk és úgy rakunk el havi 100 ezret. Pedig rendelünk kaját, fizetünk pszichológust, műkörmöst, kocsit...
2021. okt. 3. 08:18
 9/21 A kérdező kommentje:

Egy nagy nemzetközi multinál vagyok pénzügyi területen gyakornok, E&Y-nál. Heti 40 órát dolgozom,mivel már csak a szakdolgozat van.

Ti mennyit szoktatok költeni akkor kajára és szórakozásra ,ha soknak gondoljátok ezt?

2021. okt. 3. 09:14
 10/21 anonim ***** válasza:

Mit értessz szórakozás alatt?

Műköröm 4 ezer ft volt

Havi ruha,cipő 1-2 ezer ft (kilós turis)

Bulizni nem járunk

Pszichológus 9500 ft, de sokszor nincs rá szükség hónapokig

Kaja 120 ezer

A többi számlákra megy el, meg a szülőket segítsük pénzzel

Szóval kb. csak kajára költünk, de férjem még arra is sajnálja, szerinte ez is sok. Hiába magyarázom neki, hogy ennél olcsóbb kajákat nem lehet főzni. Szendvicsen meg biztos nem élnék

2021. okt. 3. 09:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!