Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Tőzsdézés nehéz dolog?

Tőzsdézés nehéz dolog?

Figyelt kérdés

A kérdésem az lenne, hogy nehéz e megtanulni hogy hogy is működik, és hogy jól tudjam csinálni, és az elején se már rögtön veszteséggel kezdjek?

Szóval van e a tőzsdében annyi lehetőség, hogy ha én most úgy döntök, hogy innentől minden lehetséges dolgot elolvasok, és megpróbálok megtanulni mindent a tőzsdéről, akkor el tudjak e érni olyan eredményt, hogy csak a tőzsdézésből tudjak megélni, mert az is elég pénzt hoz, esetleg még többet is, mintha mással foglalkoznék? Tehát érdemes e az, ha én úgy döntök, hogy most mindent szabadidőmet azzal töltöm, hogy megtanulok mindent a tőzsdéről, mert utána jól fogok keresni vele?

2010. szept. 1. 10:35
 1/4 anonim válasza:
100%
Attól függ, hogy milyen matematikai előképettséged van hozzá.
2010. szept. 1. 11:06
 2/4 A kérdező kommentje:
Az csak olyan általános. Amiket főiskolán tanultam, nem matekszakos fősulin, csak általános matek. Ennyi a matek tudásom.
2010. szept. 1. 12:22
 3/4 anonim ***** válasza:
83%
Nem kell nagy matektudás hozzá. Nekem középiskolai matek van csak, tavaly mégis százezreket "kerestem" tőzsdén. De hülyeség lenne azt mondanom, hogy azért mert értettem hozzá, egyszerűen csak szerencsém volt.
2010. szept. 1. 13:18
 4/4 anonim ***** válasza:
51%

A tőzsdézéshez is kell elég sok KEZDŐTŐKE (ha csak ebből akarsz élni, akkor MINIMUM 15-20 millió kell, de ha van ennyid, még akkor sem garantált a siker). Mivel, hiába érsz el mondjuk évente 30%-os hozamot (ami a mai helyzetben szinte lehetetlen) ha csak 3db részvényed van...

És a tőzsdéhez, ha rövidtávon "játszol" nagyon sok szerencse is kell. Nem mindenki teheti meg, hogy a pénze akár 1 évig álljon részvényekben, amíg azok nyereségesre fordulnak egy nagyobb esés után...

2010. szept. 1. 13:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!