Éreztél màr irigységet a környezetedben lévő személy anyagi javai miatt?
Hogyan kezelted az irigységet magadban és miért / mire voltál irigy? Tudtad magadban kezelni az ilyen jellegű frusztrációt?
Kort és nemet is írhatok!
A kérdés az, hogy te miért nem ilyen munkakörbe nyertél felvételt, avagy miért nem oda jelentkeztél?
Lehet, hogy csak 8 általánosa van, de 30 éve gépkarbantartóként dolgozik. A helyi berendezéseket nyilván szintén meg kell tanulni, de aki látott már hasonlót szétszerelve és van némi akaraterő benne, az seperc alatt megtanulja, míg mondjuk nekem hónapokig mutogathatná a betanító egyén, valószínű harmadszorra sem tudnám még magamtól összerakni, mert nem sok közöm hozzá.
Vezetőként dolgozom. Sokkal többet ér a szaktudása és tapasztalata a 25 éve nálunk dolgozó Jani bácsi, akinek 8 általánosa sincs, mint annak aki elvégzett egy szakmához kapcsoló okj-t ugyan, de sosem látott még ilyen berendezéseket. Sajnos vagy nem sajnos, évek tapasztalatát nem lehet iskolában magunkra szedni. Mondom ezt úgy, hogy diplomás munkakörben dolgozom és szerintem engem is helyettesíteni tudna bárki, aki jobb képességekkel rendelkezik, függetlenül attól, hogy milyen végzettsége van... Sőt tovább megyek. Sokszor én is Jani bácsi véleményét kérem egy-egy helyzetről. Nem azért vagyok a helyemen, mert mindent tudok, vagy mert diplomát igénylő munkakör, hanem mert szeretem és akarom és hajtom és megyek utána. Vagyunk így ezzel sokan.
Szóval az, hogy valakinek nincs papírja, nem jelenti azt, hogy szaktudása sincs.
A bérezés pedig függ attól, hogy milyen összetettségű feladatokat kell ellátnia a munkakörén belül. Míg egy szalagmunkás jobbra pakol vagy balra, addig a karbantartó lehet, hogy a nap 6 órájában hereverél, ellenben ha TMK van, vagy váratlan meghibásodás, akkor rajta a világ szeme. Sok múlik azon, hogy ő milyen hatékonysággal, szervezettséggel, csapatmunkával és szakértelemmel tudja teljesíteni a munkáját és mennyi idő alatt.
Teljesen igazad van, jól összefoglaltad. Vannak valóban jó szakemberek és vannak olyanok is akik.. hát tudjuk.
Jelentkeznék én szívesen, de mivel nő vagyok szerintem ezért nem vesznek fel pedig engem még érdekelne is és meg tudnám tanulni ha nagyon akarom.
Több dologra is rávilágítottatok, köszönöm! Nem akartam én itt veszekedni meg semmi. Csak a felindultság beszélt így belőlem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!