Éreztél màr irigységet a környezetedben lévő személy anyagi javai miatt?
Hogyan kezelted az irigységet magadban és miért / mire voltál irigy? Tudtad magadban kezelni az ilyen jellegű frusztrációt?
Kort és nemet is írhatok!
Kisebbrendűségi érzésem van a közelemben élők miatt, illetve rádöbbenek hogy mi különbségek vannak ember és ember között...
Bár orvosra nem kellene irigy legyek mert van rajta felelősség, de mégis minek neki egy sportmotor, két gyerek mellé? A felesége sosem ülne fel mögé ahogy láttam, nem is a fajta, de ezek 200-290es tempóra szinte felszöknek, gondolom civilben nem egy száguldozós fajta, én imádom szintén a motorokat, csak sajnos előrébb való egy jó ház és emiatt nem tudok kiadni milliókat egy fiatal jó motorra, neki pedig van a motor, mellé egy bmw z4 szintén hobbira, és egy Rav4 a családnak.
Elkeseredek hogy a lábam szétdolgozom fiatal létemre, és semmim nincs csak spórolgatok hátha jön valami lehetőség, nagy változás.
Én is inkább frusztrációnak érezném, de érdekes, mert ez engem valahogy inspirál a fejlődésre. Húzzuk egymást és szerencsére észszerű módon. Értem ezalatt, hogy van az a típus, aki agyatlanul vesz fel mindenféle hiteleket azért, hogy többnek látsszon, mint ami. Mi inkább tanulásban, fejlődésben, szakmai előmenetelben inspiráljuk egymást.
Ami a hátránya, hogy könnyű belekerülni egy "sosem elég" ördögi körbe, így én ezt már kezdem elengedni. Egyszerűen csak megelégszem azzal, amim van és ha elő is jön a frusztráció, igyekszem ez el is hessegetni gyorsan.
Én egy gyárban dolgozok 3 műszakban, de mégis kevés fizetésért. 130-150között bár nem szokott a 150-hez közel lenni.
A karbantartóink meg szakmunkást bért kapnak, de mire fel? Valamelyiknek csak sima 8 osztálya van, szaktudás nélkül. Egyébként nem is igényel nagy szaktudást. Példa: Egyik karbantartó megmutatta hogy kell dátumot állítani a csomagolón, másodjára már én csináltam mert dolga volt pedig azelőtt nem nyúltam a géphez és nem figyeltem hogy csinálja.
Ha nincs semmi probléma a gépekkel akkor meg a 8 órából 6 óra telefonozással, sétálással, kávézgatással, beszélgetéssel telik vagy henyéléssel olyan helyen ahol nem látja őket a kamera és erre kapják a szakmunkás bért?
Röhej.
Tehát ilyen irigység van bennem, jogosan. Mi végigdolgozzuk a 8 órát, mi érdemelnénk meg az ő fizetésüket.
#7: A jó rendszergazdát (karbantartót) ritkán látod dolgozni, akkor is keveset. Ez pedig azért van, mert jól végzi a munkáját és nem áll le a rendszer.
Tudod, ez olyan, mint az aztószerelőnél: bemegy a kuncsaft, hogy behorpadt a motorháztető. A szerelő elővesz egy gumikalapácsot, ráüt egyet, a horpadás eltűnik, majd közli, hogy 20 ezer forint lesz. Erre a kuncsaft felháborodik, hogy ezért az egy kalapácsütésért 20 ezer? Mire az autószerelő: a kalapácsütés 1 forint. Az, hogy hova, milyen szögből és milyen erősen, az 19999 forint.
"viszont a szaktudást meg kell fizetni" Mint írtam is, az egyiknek csak 8 osztálya van, szaktudás nélkül.
Amikor felvesznek egy új karbantartót akkor ez az újonc személy figyeli hogy kell fóliát cserélni pl. Tehát ez is csak sima betanuláson alapuló munka mégis többet kapnak.
Mindegy, nem akarok senkit megbántani. Szimplán csak mi is megérdemelnénk több pénzt a tényleges munkánkért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!