Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miért kell egy egész életét...

Miért kell egy egész életét végig dolgozó nyugdíjasnak még nyugdíj mellett is dolgozni?Miért nem kaphat annyi nyugdíjat,amiből meg tud élni?

Figyelt kérdés
Ha valaki mindig menekült a munka elől,mindig meg akarta úszni a munkát,azt megértem hogy nem kap nyugdíjat,ha egész életében csak lébecolt.De aki ledolgozott 30-40 évet az hagy éljen már meg a nyugdíjából.Ez az ország szégyene hogy 70-80 éves idős bácsik és nénik pakolják az árut a Tescoban.Vagy pucolják a wc-t az áruház mosdójában.Ez nemcsak az állam,hanem a mi szégyenünk is.

2021. szept. 25. 00:28
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
49%
A drága Vezírünk jóindulata miatt.
2021. szept. 25. 07:52
 12/19 anonim válasza:
44%
Kell a pénz a szaporanduszok eltartására 🤷‍♀️ de ez így helyes, nem?
2021. szept. 25. 08:25
 13/19 anonim ***** válasza:
58%
Azért mert egy sz.r országban élünk!
2021. szept. 25. 09:07
 14/19 anonim ***** válasza:
81%
Valószínűleg ha 500 ezret is keresett, nem tett félre belőle semmit. Én a helyében tettem volna félre nyugdíjmegtakarítást, abból vígan elélt volna 100 éves koráig.
2021. szept. 25. 09:13
 15/19 anonim ***** válasza:
45%
#13 ha ilyen sz@r, akkor miért vagy még mindig itt?
2021. szept. 25. 10:19
 16/19 anonim ***** válasza:
85%

10 le lett pontozva, pedig igaza van. A kedvencem, amikor művész emberek sírnak milyen alacsony a nyugdíjuk. Persze amíg vagyonokért jártak fellépegetni, vagy színészként ennyiért vállaltak egy-egy fellépést, addig nem jutott eszébe, hogy ne feketén tegye ezeknek a pénzeknek a nagyrészét ugye zsebre... vagy esetleg még spóroljon is belőle a nyugger évekre. Hát meg ne sajnáljam, hogy most ennek a levét issza szegény.

Én azt támogatnám, hogy mindenki a saját befizeteseit kapja kvázi vissza nyugdíjasként. Amennyit beletett, annak a kivételére legyen jogosult.

A nagymamám végig dolgozta az életét, de 8 éve elveszett a rendszerben. 74 ezer forint a nyugdíja két jól kereső gyerekkel és 3 mérnök unokával. Kijön belőle, sosem fogadna el segítséget, de a lelkem ketté szakad télen, amikor látom, hogy csak az egyik szobát fűti, inkább felöltözik... Már azon gondolkozom, hogy utánajárok nem lehet-e valahogy suttyomban előre túlfizetni a gázszámláját, hogy ne jusson eszébe többé ez a baromság. Szomorú, nagyon szomorú. Főleg, hogy a család a járulékokban sokszorosát fizeti ennek be a közösbe.

2021. szept. 25. 10:56
 17/19 anonim ***** válasza:
75%
A 16. válaszolónak igaza van. Sajnálom nagymamádat.
2021. szept. 25. 12:47
 18/19 anonim válasza:
54%

15

Ki mondta, hogy otthonra adózunk?

2021. szept. 25. 17:51
 19/19 anonim ***** válasza:
93%

15.

Örülj ha neked nem szar!

Máskülönben meg mi közöd hozzá, hogy hol vagyok!

2021. szept. 26. 08:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!