Honnan tudom meg, hogy jogosult vagyok-e az SZJA visszatérítésre?
Egy gyermek után kapok adókedvezményt, viszont párom neveli egyedülálló szülőként papíron. Házasok nem vagyunk, de valójában egy háztartásban élünk, közösen neveljük a gyereket.
Tehát a gyermek után az adókedvezményt évek óta én veszem igénybe, de hivatalosan nem én nevelem.
"Egy gyermek után kapok adókedvezményt, viszont párom neveli egyedülálló szülőként papíron. Házasok nem vagyunk, de valójában egy háztartásban élünk, közösen neveljük a gyereket."
Ezzel egészen addig nincs baj, amíg a párod nem emelt összegű családi pótlékot kap a gyermek után egyedülállóság jogcímen. Mert arra az időszakra, amikor egyedülállóság címén emelt összegű családi pótlékot kap, nem jogosult senki más rajta kívül családi kedvezmény igénybevételére csak Ő.
"Próbálunk felelősen gondolkodni, és nem hitelből megélni."
Az adócsalás az szerinted sokkal jobb?
Ha lenne sok gyereked (legyél akár norvég, akár magyar) és kapnál érte támogatást, az teljesen jogszerű, nem csalás, nemm hazugság.
Az, hogy ti egyedülálló szülőnek hazudjátok magatokat azért, hogy több, nektek nem járó támogatást rakjatok zsebre az bizony hazugság és törvénytelen. (Igen, akkor is csalás, ha nem buksz le vele, ez a tisztesség szempontjából irreleváns...)
Ezek alapján nagyon visszás, hogy még te "norvégozol". Szegény gyerek, akit erre nevelitek. Remélem azért a nevelési "elvek" ellenére belé fog gerinc szorulni. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!