Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Honnan tudom meg, hogy jogosul...

Honnan tudom meg, hogy jogosult vagyok-e az SZJA visszatérítésre?

Figyelt kérdés

Egy gyermek után kapok adókedvezményt, viszont párom neveli egyedülálló szülőként papíron. Házasok nem vagyunk, de valójában egy háztartásban élünk, közösen neveljük a gyereket.

Tehát a gyermek után az adókedvezményt évek óta én veszem igénybe, de hivatalosan nem én nevelem.

2021. szept. 23. 08:15
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
10, te, meg előbb utóbb mindenki, ahol egyedülállóként kap családi pótlékot, és a családi kedvezményt más veszi igénybe
2021. szept. 23. 19:10
 12/26 A kérdező kommentje:
11: két külön dolog, és a szülők megoszthatják egymás között
2021. szept. 23. 19:16
 13/26 anonim ***** válasza:
Hogyhogy ki szívja meg? A párod jogosulatlanul veszi fel az emelt családit és az egyéb kedvezményeket, te meg konkrétan adót csalsz, mivel olyan adókedvezményt veszel igénybe, amire nem vagy jogosult. Elég bátrak vagytok.
2021. szept. 23. 19:19
 14/26 A kérdező kommentje:
Na majd ha a norvégok is annyi támogatást kapnak, mint a magyarok, visszafizetem kamatostól.
2021. szept. 23. 19:52
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

Idei évtől a MÁK adatot szolgáltat a NAV-nak arról, hogy kinek folyósítanak és melyik gyermek jogán családi pótlékot.

Nagyon valószínű, hogy pontosan azért hozták ezt be, hogy a családi kedvezménnyel, valamint a már beharangozott "SZJA-milliók" jövő évi visszatérítésével kapcsolatban nagy volumenű ellenőrzéseket tudjanak tartani a csalások visszaszorítása érdekében.

2021. szept. 24. 05:40
 16/26 A kérdező kommentje:
15: akkor ez azt is jelentheti, hogy ha ütközés van, akkor nem is engedi a rendszer igénybe venni?
2021. szept. 24. 06:51
 17/26 anonim ***** válasza:
15, már tavaly is szolgáltattak, idén emiatt valami bődületesen sok családi kedvzményes ellenőrzés van, korbban nem is nagyon találkoztunk vele. És a bugyijukba is benéznek, nekem most 2015-ről kell bányászni, még más volt anyuka élettársa, mint most, élmény.
2021. szept. 24. 07:05
 18/26 anonim ***** válasza:
100%
nem, kérdező, nem jelenti azt, hogy nem engedi. Ha hazudsz a bevallásban, a te sarad. Azt írsz bele, amit akarsz, aztán lebuksz.
2021. szept. 24. 07:06
 19/26 anonim ***** válasza:
100%

és a szülők megoszthatják egymás között

nem, a szülők közösen érvényesítenek, mert a szülő családi pótlékra jogosult.

Megosztás akkor van, ha az egyik szülő neveli valakivel közös háztartásban, aki nem szülő.

Mindkét esetben feltétel, hogy nem kaphat az anya egyedülállóként családi pótlékot.

2021. szept. 24. 07:08
 20/26 anonim válasza:
77%
Ha kiderül, hogy a párod nem egyedül neveli a gyereket, akkor visszamenőleg ki kell fizetni az emelt családi pótlék különbözetét is. Az elmúlt 2-3 évben 2 ismerősöm is megszívta ez miatt. Az egyiknek csak tizenpár ezret kellett fizetni, a másiknak 80 felett. Ezekkel a trükközésekkel az a baj, hogy előbb utóbb kiderülnek. 🙄
2021. szept. 24. 10:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!