A budapesti Hungária körúton belüli használt lakások ára nőni vagy csökkenni fog az elkövetkező években? Bármelyik válasz esetén: miért.
Érvek a csökkenés mellett:
1. Covid miatt kevesebb az airbnb és csökkent a turizmus.
2. Sokan elvesztették az állásukat.
3. Többen haltak/halnak meg, mint korábban.
4. Általánosságban csökken a népesség.
5. A home office népszerűbb lett, azt pedig lehet kertvárosból és aglomerációból is csinálni.
Érvek a növekedés mellett:
1. Vissza fog térni a turizmus és az airbnb.
2. Visszaáll a gazdaság és újra lesz mindenkinek munkája.
3. A magas Euro árfolyam (gyenge Forint) miatt jönni fognak a külföldi befektetők.
4. A falvakban, kis városokban nincs munka, tovább centralizálódik az ország.
5. A home office egy idő után el fogja veszíteni vonzerejét.
Tud valaki okosat mondani ezekre?
2-es: Én is az árnövekedésre tippelek, de szerintem az infláció önmagában még nem okoz lakásár növekedést, mert az inflációtól nem lesz több pénz az emberek zsebében, amiből lakást tudnának venni. Az elmúlt másfél évben elég nagy infláció volt, a lakásárak viszont kvázi stagnálnak. Míg a járvány előtti alacsony inflációjú időszakban nagyot nőttek a lakásárak.
Én inkább az Euró árfolyam romlása miatt gondolom azt, hogy a járvány után meg fognak jelenni a külföldi befektetők, akik örömmel fogják tapasztalni, hogy az a lakás, ami másfél éve 30 millió volt, az most is 30 millió, viszont Euróra váltva már jóval kevesebb. Le fognak csapni a pesti lakásokra és ezzel fel fogják hajtani az árakat. Én erre tippelek.
1-es: Érvelést és együttgondolkodást vártam a kérdésemre, nem pedig primitív fröcsögést más emberek gyermekvállalással kapcsolatos személyes döntéseivel kapcsolatban. Miért ne vállalhatna gyereket, aki szeretne? Ki is a buta ember itt?
Amúgy a családosok inkább kertvárosokba és aglomerációba szeretnek menni, én pedig a belvárosi lakásokról kérdeztem.
Várom a további véleményeket. Ez egy komplex téma, érdemes sok szempontból megközelíteni.
Bocs, de az ilyen embert szánom a legjobban. Aki elsőként kezd el okoskodni olyan kérdések alatt, amikhez nem ért, de mindjárt azzal kezdi, hogy ki mindenki buta, aki más döntést hozott meg az életben, mint ő. És amikor szembesítik olyan tényekkel, amikre fél perc alatt lehet megtalálni a választ az interneten, akkor még nekiáll erősködni.
Nekem fogalmam sem volt a babaváró hitelről eddig, mert szingliként keresek használt lakást Budapest belvárosában, ami pont nem az a piac, amit a családosok keresnek elsősorban. De nagyjából fél perces google keresés kellett ahhoz, hogy megtudjam, hogy 2019-ben vezették be a babavárót. Abban az évben, amikor már csillapodni kezdett a lakásárak 5 éves szárnyalása. Ezt megírtam neked az előző kommentben, leellenőrizhetted volna fél perc alatt, de inkább erősködsz és égeted magad.
Szóval ki is a buta ember itt? Teszem fel másodjára már ezt a kérdést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!