Valaki megtudja mondani ,hogy az egyszerűsített foglalkozású munkanapokat beszámolják az álláskeresési járadék megállapításánál? És ha egy cég nem ad nekem a napi bejelentésről igazolást,azt a Munkaügyibe letudják kérni a Navtól?
Beszámolják, kivéve ha az álláskeresési járadék folyósításának ideje alatt dolgoztál EFOban. Magyarul: ha álláskeresési járadékot kapsz és az alatt dolgozol EFOval, az nem számít. Ha nem kapsz álláskeresésit és az alatt dolgozol EFOval, akkor beszámolják.
Neked kell vinni az igazolást a munkáltatótól, nem kérik le a NAVtól.
" És ha egy cég nem ad nekem a napi bejelentésről igazolást,"
Akkor kérd el. Ha így sem ad, akkor a kormányhivatalokban találod a munkaügyi hatóságokat. Ott kell panaszt tenni. Előtte viszont nyugodtan jelentkezz be a munkaügyi központba álláskeresési járadékért, majd hiánypótlásként utólag benyújtod hozzájuk azt is, amit a munkáltató kiállít az EFO-s napjaidról.
Két cég azonnal adta az Igazolásokat,a harmadik az tiszta röhej,ilyen nincs...kérelmet kellett írnom,hogy szeretném kérni az igazolásokat a Munkaügyi Központ részére,álláskeresési járadék megállapításához.
Mondtam hogy ez az igazolás alapból jár,nem kell kérelmezni.
De aztán rájuk hagytam,ha nem kapom meg akkor természetesen megyek a munkaügyi hatósághoz.Iratpótlásként már csak ezekre az igazolásokra vár a Munkaügyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!