Betudja hajtani a főnököm a pénzt rajtam hogy ha megmondom neki hogy nem tetszik a munka?
Figyelt kérdés
Ausztriában dolgozok csomag futárként 1 hónapja, még semmilyen szerződést nem írtam alá nála hogy ott dolgozok. Ilyen esetbe ha mondjuk én jövőhéten megmondom neki hogy nem jövök, betudja hajtani rajtam később azt a pénzt, ha mondjuk kiderűl hogy bemértek a futár autóval, vagy hogy esetleg meghúztam egy autót és később jelentenek fel úgy hogy ha már nem dolgozok nála?2021. szept. 15. 06:25
2/5 anonim válasza:
Jogi úton biztosan nem. Illetve ha esetleg lenne is rá mód, biztosan nem fogja megtenni, mert akkor ő is lebukna hogy feketén foglalkoztatott. Nem ér annyit az egész neki sem.
Másik lehetőség, hogy a főnök habitusától és lehetőségeitől függően pár kétajtósszekrény kolega felkeres hogy fizess. Ez vagy megtörténik vagy nem, nem tudjuk megmondani. De általában a feketén dolgoztató cégeknél nem példa nélküli az ilyen.
3/5 anonim válasza:
Schwarzarbeit lényege, hogy semmit nem tud rólad a vállalkozó parazita. Kamu név, kamu cím, eldobhatós SIM kártya. Te viszont tudod hogy hívják, merre járkál, esetleg hol lakik. Innentől kezdve nem pattog, mert esetleg beleürítesz egy tárat a fejébe a szélvédőn keresztül amikor leparkol a ház előtt.
4/5 anonim válasza:
Haver, a bilin nem nagyon van tár.
5/5 anonim válasza:
Ausztriában nem is kell semmit aláírni, kapsz egy Meldezettelt, ott van egy hivatkozás a kollektív szerződésre ami rád érvényes, illetve egyéb adatok, bejelentés napja, órabér, stb...
Persze ettől függetlenül simán lehet hogy feketén foglalkoztatnak, a fuvarozás ilyen szempontból sajna nagyon alja meló, sokszor átverik az embereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!