Bme, Debreceni Egyetem, Pannon Egyetem műszaki diplomái mennyire összahasonlíthatóak a munkaerőpiac szempontjából?
"Igaz, hogy 3-5 év tapasztalat után már nem számít szinte a végzettség helye, vagy akár fajtája sem"
A helye valóban nem számít, egyébként nem csak 3-5 év után hanem nagyon sokszor kezdőként sem. Persze itt két magyar egyetem összehasonlításról van szó, nemzetközi szinten is kiváló egyetemeket (pl. Oxford, MIT stb.) bármelyik magyar egyetemmel összehasonlítva más lenne a helyzet.
A végzettség fajtája azért nem mindig, de sok esetben számít, és nem csak kezdőként.
A hely kevésbé számít, bár lássuk be, hogy aki a BME-n végez, az nagyobb eséllyel tud többet, mint aki mondjuk a fent említett GDF-en, vagy a Tomori Pál vagy nem is tudom, mik vannak még helyeket.
A végzettség fajtája részben számít, közgazdász diplomával nem fognak felvenni altatóorvosnak, de ha van 5 év controller tapasztalatod, akkor kb. mindegy, hogy előtt gazdaságtudományi területen belül milyen diplomád van. Ahogy 5 év cisco hálózatos / programozói tapasztalattal sem azt nézik, hogy proginfós, mérnökinfós vagy épp gazdinfós, esetleg villamosmérnök vagy-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!