Meg kell szüntetnem a munkaviszonyomat ahhoz, hogy a bölcsödei támogatást igénybe vegyem? A fiz nélküli szabi inaktív munkaerőpiaci státusz?
Az igénylőlap azt kéri mióta vagyok munkanélküli.
A tájékoztatóba azt írja a MÁK, hogy inaktív munkaerőpiaci státuszom legyen.
Én ugye bár jogi állományba vagyok, fiz nélküli szabin, de nem gondolnám, hogy munkanélküli vagyok.
Falun élek, itt nincs hely a bölcsibe, a városba ahol dolgoztam és dolgozni fogok, állami bölcsibe nem veszik fel, kapott helyet egy magán intézménybe 55 ezer a havi díj. Csak segítseg lenne az állami támogatás.
A tájékoztató szerinti inaktív munkaerő-piaci státusz alatt nem tudom, hogy mit értenek.
Talán megér egy telefont feléjük.
Utánanéztem:
Munkaerőpiacra való visszatérést, arra való belépést ír a tájékoztató.
Te a visszatérő kategória vagy, ha a fizetés nélküli szabadságot gyermekgondozás miatt veszed igénybe jelenleg.
Továbbá egyéni vállalkozás esetén a szünetelést is inaktívként kezeli. Ők sem indítanak csak ezért egy új vállalkozást.
És ami miatt tuti, hogy kérvényezheted:
"Milyen mezőt kell választanom a belépéskori monitoring adatoknál, ha jelenleg CSED-en vagyok (munkahelyemről jöttem CSED-re, így inaktívnak számítok, de elvben foglalkoztatott vagyok, hisz visszavárnak a
munkahelyemre)?
Ha jelenleg CSED-en van, akkor inaktív munkaerőpiaci státuszúnak számít, ezért válassza a "Jelenleg nem dolgozom, de aktívan állást keresek és munkába is tudnék
állni" lehetőséget."
Tájékoztatja a fentiekről az ügyfeleket a Magyar Államkincstár a saját holnapján. :)
Kedves Válaszoló!
Igen, igénybe vettem a támogatást.
Én felmondtam a munkahelyemen, de nem a támogatás miatt, nem akartam oda vissza menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!