Bele merjek vágni a külön költözésbe így?
Figyelt kérdés
Párommal költöznék másik városba. Ő ott dolgozik, de még ő is ingázik. Én most bankban dolgozok, de nyilván munkahelyet kell váltanom. Amíg nem sikerül a szakmámban elhelyezkedni pultos leszek egy ismerősünknél. Párom 300 felett keres, én 220 körül fogok. Másfél szobás albérletbe szeretnénk menni. Nekem saját, páromnak céges autója van. Bevallom kicsit félek, mert eddig szülőknél laktam és nem tudom anyagilag bírni fogjuk-e. 600 ezer megtakarításom van, páromnak kicsit több. Ti mit gondoltok?2021. szept. 8. 10:00
1/7 anonim válasza:
Nettó 550-ből félsz, hogy 2 ember nem tud megélni? Hát, akkor vagy nagyon nem vagy tisztában az árakkal (bocs) vagy nagyok az igényeitek.
Simán meg lehet élni belőle, még albérletben is.
2/7 anonim válasza:
Ketten a feleségemmel nem sokkal keresünk többet és simán megélünk úgy, hogy lakáshitelt, kocsihitelt fizetünk, párom meg még dohányzik is. És még így is jó 100-120 ezret félre tudunk tenni havonta.
3/7 anonim válasza:
Nettó 550k-ból nem jönnétek ki? Mégis mekkora lábon éltek?
4/7 A kérdező kommentje:
Nem élünk nagy lábon. Csak mindenki panaszkodik meg küszködik körülöttünk, hogy napról-napra élnek, mindig jön valami váratlan kiadás, nem jutnak egyről a kettőre stb. Én 20 vagyok, párom 22. Eljárunk kondiba, meg én költök magamra kb. havi 10 ezret átlagban szépészeti dolgokra, meg néha elmegyünk bulizni, beülünk valahova ilyesmi. Szóval nálunk ennyi a ,,nagy lábon élés"
2021. szept. 8. 16:36
5/7 anonim válasza:
Akik körülötted napról napra élnek, azok nem annyit keresnek, mint te, hanem minimálbért és valszleg tele vannak hitellel.
6/7 anonim válasza:
és mi lenne, ha összeírnád valójában mennyi a kiadásotok és nem csak a külsőségekre koncentrálnál?
7/7 anonim válasza:
5# Vagy szimplán csak nem rendelkeznek pénzügyi kultúrával és folyik a kezeik közül a pénz.
Ennyi pénzből meg lehet élni albérletben, csak ügyesen kell beosztani, hogy némi megtakarítást is tudjatok képezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!