Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Külföldi rendelés 2021 -ben?

Külföldi rendelés 2021 -ben?

Figyelt kérdés
Az idei évben a megbonyolított VÁM kezelésnek köszönhetően változott a rendelési szokásaid?

2021. szept. 8. 09:01
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
0%
Pedig garantáltan nem fizettem előre áfát, ebben biztos vagyok. És utólag sem. Szóval mégiscsak van.
2021. szept. 8. 11:59
 12/17 anonim ***** válasza:
63%
Akkor egyszeri, kivételes alkalommal elkúrták a vámolást. Ennyi. Nincs olyan szállítási mód, amit alapból ne mvámolnak.
2021. szept. 8. 15:48
 13/17 anonim ***** válasza:
69%

Nem egyszeri eset, mert nem egy rendelésem van eu-n kívülről és egyiket sem vámoltatták, áfáztatták meg, amit ezzel a szállítási móddal rendeltem.

Kínából rendelős oldalról az idézet:

"A Banggood EU Priority Line szállítási módja hatalmas sláger volt eddig is, és valószínűleg ezután is az lesz. A Kínából érkező csomagokat lehet ilyen szállítással kérni, ami feláras ugyan, de közel sem annyira drága, mint az áfaköltség.

Ha ezt választjuk, akkor továbbra sem fogja importköltség terhelni a csomagunkat, tehát áfamentesen vásárolhatunk kínai raktárból.

A Geekbuyingon szintén elérhető ez a szállítási mód, viszont azt figyeltük meg, hogy rendkívül drága lett. Erről még nincs konkrét információnk, hogy áfamentes marad-e, illetve az áremelkedése végleges-e, amíg ez tisztázódik, addig inkább csak az EU raktárak használata javasolt ebből a shopból."

2021. szept. 8. 15:56
 14/17 anonim ***** válasza:

Van egy újságelőfizetésem Amerikából. Eddig minden hónapban bedobták a postaládába, most meg 3000 Ft és el kell menni külön a postára.

Erősen gondolkodom, h ezt a plusz macerát már nem éri meg.

2021. szept. 8. 16:02
 15/17 A kérdező kommentje:

A Banggood EU Priority Line szállítási módnál lényegében TE eu -s raktárból kapod.

HA! EU -n belül raktáron akkor akár 1 héten belül szállítják.

HA! Nincs EU -s raktáron, akkor ~1 hónap, ilyenkor behozzák majd szállítják.

Van ÁFA és VÁM is az árban, csak nem mindegy, hogy mi után fizetik a VÁM -ot, és mekkora ÁFA kulccsal.

HA! Cégesként regisztráltál, visszás ÁFA -van, azaz olyankor ÁFA nélkül kapod, ők ezt közösségi adószámmal jelentik, és helyi ÁFA kulccsal kell számolni.

Nem néztem utána de jó eséllyel lengyel vagy cseh raktárból jön, ott a legjobbak az adózási szabályok az ilyen értékesítéshez.

2021. szept. 8. 17:05
 16/17 anonim ***** válasza:

Nem, kínából jött, volt rajta mindenféle csingcsung nyelven írt felirat is. A porszívó tuti kontről jött. Amik lengyelből jönnek, azokon fel van mindig tüntetve, hogy onnan érkezett, látszik a trackingen.

A "visszás" áfát pedig szépen fordított áfának hívják :)

2021. szept. 8. 17:48
 17/17 Hintalow ***** válasza:
Nem változott, eddig is 1-2 havonta rendeltem, amik jellemzően már korábban is vámköteles kategóriába estek, szóval nekem nem változott sok minden :)
2021. szept. 9. 00:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!