Pesten, egy pár, mennyiből él meg saját lakásban?
Ketten vagyunk, gyerek nincs.
Párom home officeban van már évek óta. Az én bérletemet meg fizeti a munkáltató, nekem azzal sokkal gyorsabb, mint kocsival reggel.
“ A nyugdíjadat nem a nettó fizetésedből spórolod.”
Ha megelégszel az állami nyugdíjjal, akkor nem.
De ha van egy kis eszed, akkor nem elégszel meg azzal.
Az hogy mennyiből élünk meg és mennyit teszünk félre különböző célokra, az két különböző dolog.
Ha mindent összeszámolok, akkor nagyjából 300-350 ezer forintból élünk meg elég kényelmesen ketten. Értem azt nem igazán nézegetjük az árakat, nem gondolkozunk, ha elmennénk egy étterembe, stb.
A bevételünk ennél jóval több. Vannak egészségpénztári számláink, lakástakarékaink és egyéb célú megtakarítást is halmozunk fel. Külön nyugdíj célú nincs. A tervünk most éppen az, hogy ingatlanba fektetünk. Családi ház, plusz mellé akár 1-2 lakás nem túl lepusztult helyen Budapest környékén. Ha más nem adódik (vállalkozáson is törjük a fejünket), akkor vidékre költözünk egy kis vityillóba és ezeket feléljük nyugdíjas korunkban.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!