Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Pesten, egy pár, mennyiből él...

Pesten, egy pár, mennyiből él meg saját lakásban?

Figyelt kérdés
Én úgy 600-700 nettót számoltam össze.
2021. aug. 23. 13:23
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
10-es ok, és a gyereket hogyan viszed suliba, mész munkába?
2021. aug. 23. 14:22
 12/16 anonim ***** válasza:
71%

Ketten vagyunk, gyerek nincs.

Párom home officeban van már évek óta. Az én bérletemet meg fizeti a munkáltató, nekem azzal sokkal gyorsabb, mint kocsival reggel.

2021. aug. 23. 14:28
 13/16 anonim ***** válasza:
72%

“ A nyugdíjadat nem a nettó fizetésedből spórolod.”

Ha megelégszel az állami nyugdíjjal, akkor nem.

De ha van egy kis eszed, akkor nem elégszel meg azzal.

2021. aug. 23. 17:38
 14/16 anonim válasza:
9%
Ha mégtöbb eszed van, akkor nem budapesti, havi nettó 300 ezres melókból való spórolgatásból próbálsz magadnak egzisztenciát teremteni a nyugdíjas éveidre.
2021. aug. 23. 18:48
 15/16 anonim ***** válasza:
81%

Az hogy mennyiből élünk meg és mennyit teszünk félre különböző célokra, az két különböző dolog.

Ha mindent összeszámolok, akkor nagyjából 300-350 ezer forintból élünk meg elég kényelmesen ketten. Értem azt nem igazán nézegetjük az árakat, nem gondolkozunk, ha elmennénk egy étterembe, stb.

A bevételünk ennél jóval több. Vannak egészségpénztári számláink, lakástakarékaink és egyéb célú megtakarítást is halmozunk fel. Külön nyugdíj célú nincs. A tervünk most éppen az, hogy ingatlanba fektetünk. Családi ház, plusz mellé akár 1-2 lakás nem túl lepusztult helyen Budapest környékén. Ha más nem adódik (vállalkozáson is törjük a fejünket), akkor vidékre költözünk egy kis vityillóba és ezeket feléljük nyugdíjas korunkban.

2021. aug. 30. 14:45
 16/16 anonim ***** válasza:
kb 300 ezer
2021. aug. 31. 14:56
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!