Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Manapság mennyibe kerül egy...

Manapság mennyibe kerül egy temetés? Nagyjából?

Figyelt kérdés
Azt akarom annyi pénzem mindig legyen félre rakva hátha meghalok. Azt nem tudom hogy a biztosító mennyit fizetne, ilyen családi biztosításban vagyok benne én is de azt sem tudom mi az pontosan melyik szolgáltatónál.

2021. aug. 17. 17:52
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
90%

Hamvasztásos temetés, urna hellyel, komplett ügyintézéssel (értsd, a kórházba sem kellett bemenni) 360 ezer forint volt egy vidéki kis faluban 2 hónappal ezelőtt.

Télen családi sírhellyel, egy koporsós temetés 450 ezer forint volt budapesti agglomerációban. Egy szórásos pedig 170 ezer (se sírhely, se urna, se semmi).

Szerintem 400-500 ezret ha tart erre az ember, az már előnyös és ebbe még a sírkő nincs is benne. Rendelkezhet is, hogy hogyan szeretné a temetését. Engem pl. szórjanak szét valami réten. Nem vágyom hatalmas sírhalomra, sem sirató falra. Porból lettem és ahogy érkeztem a semmiből, tűnjek is a semmibe. Ez az én kívánságom. Felesleges rá több százezret költeni. Sajnos ez olyan dolog, mint az esküvő. Annyit húznak le az emberről, amennyit nem szégyellnek. Úgysem fogsz a gyászban pampogni, hogy ez drága.

2021. aug. 18. 09:56
 12/12 anonim ***** válasza:
Az attól függ, hogy mikor szándékozol meghalni, mert a temetési költségek mindig emelkednek idővel. A temetési biztosítás jó dolog, de az se fedezi többnyire a teljes összeget. Most még 400 ezerből talán megúszható a legolcsóbb koporsós. De 10 év múlva már lehet 1 millió is.
2021. aug. 18. 15:28
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!