Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mihez kezdenétek 3 millió...

Mihez kezdenétek 3 millió forinttal?

Figyelt kérdés
Jelenleg ennyi pénzhez jutottam, és "nem tudom mihez kezdjek vele". Furán hangzik, de nem olyan értelemben, hogy nem tudom mire költsem, mert nyilván egyszerű lenne elkölteni. De arra jutottam, hogy jobb lenne ha valahogy meg tudnám sokszorozni, vagy elindulni egy úton affelé. Mit ajánlanátok? Ennyit be lehet valahová fektetni, tőzsde vagy mi lenne a legkifizetődőbb? Én nem értek ennyire a pénzügyekhez.

2021. aug. 16. 23:31
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
61%
#10 Szegenyeknek meg kell elniuk valamibol. Anyamat is mindig valamire be akarjak huzni a bankban.
2021. aug. 17. 10:26
 12/17 anonim ***** válasza:
Én betenném BTC-be, aztán év végén felülvizsgálnám, hogyan tovább
2021. aug. 17. 14:36
 13/17 A kérdező kommentje:
És vannak olyan megbízható, ezzel foglalkozó emberek, akiket ilyen kérdésekkel fel lehet keresni, vagy nekem magamtól kéne “befektetnem”. Mert ugye ez nehéz azoknak, akik nem mozognak otthonosan pénzügyi és ilyen téren.
2021. aug. 17. 18:18
 14/17 anonim ***** válasza:
0%
Igen, en szivesne berakom helyetted btcbe 2 szazalek tranzakcios dijert cserebe.
2021. aug. 17. 19:52
 15/17 anonim ***** válasza:
73%
#10. Teljesen világos, hogy ők a saját pénzükért dolgoznak, nem a tiédért (hiszen ha így lenne, akkor azt mondanák, hogy vedd meg az aktuálisan legmenőbb értékpapír-pakkot és ne nyúlj hozzá legalább 15 évig, de akkor ugye szegények gyorsan éhen döglenének). Szóba állni sincs értelme ezekkel a semmirekellőkkel.
2021. aug. 17. 20:57
 16/17 anonim ***** válasza:

kérdező: mindegyik bankban vannak befektetési tanácsadók, illetve tájékoztató anyagaik is, amikből megismerheted az alapokat, de nyilván mind a saját érdekeiket tartják első sorban szem előtt. a házaló befektetési tanácsadók pláne abban érdekeltek, hogy azt adják el neked, ami nekik jó, nem ami neked.

egy kis kereséssel komolyabb könyveket és cikkeket is találsz a témáról. az alapokat viszonylag könnyen megismerheted. a komolyabb tőzsdézéshez jóval alaposabban bele kell ásnod magad, hogy megértsd a rizikót és felelősen tudj dönteni. na meg az sem árt, ha a számokkal és grafikonokkal nem állsz hadilábon.

a lényeg röviden, hogy akkor kell valamit megvenni, amikor alacsony az árfolyama és akkor kell eladni, amikor magas az árfolyama, így a kettő különbségén nyersz. az árfolyamok folyamatosan ingadoznak, könnyű bukni rajta. amikor alacsonyabb az árfolyam, mint amennyiért megvetted, akkor nem érdemes eladni. ezt csak akkor tudod megtenni, ha olyan pénzt fektetsz be, ami nem hiányzik máshonnan. vagyis azt fektesd be, amire nem lesz rövid távon szükséged. minél tovább tudod benn tartani, annál többet termel.

van olyan ismerősöm, aki addig töprengett, hogy melyik lakást vegye, hogy addig a befektetések kitermelték egy jóval nagyobb lakás árát.

ha nem akarsz nagyon belemélyedni, akkor viszontkénytelen vagy valakiben megbízni. illetve valamennyi kockázatot mindenképp vállalnod kell vele, mert garantált nyereség nincsen. viszont még mindig jobb lehet a megtérülése értékpapírokba fektetni, mint az egyszerű banki betétnek, ami alig kamatozik.

2021. aug. 19. 04:10
 17/17 anonim ***** válasza:
menne a többi megtakarítás mellé
2021. aug. 31. 14:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!