Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Nincs Magyarországon törvényi...

Nincs Magyarországon törvényi kötelezettség a készpénzes fizetés lehetőségének biztosítására?

Figyelt kérdés
A Papp László Arénában voltam koncerten, és a büfékben csak bankkártyával lehetett volna fizetni. Fesztiválokon is előfordul. Értem én, hogy egyszerűbb és nem kell bajlódni az apróval, na de akkor is... Törvényes fizetőESZKÖZ a forint, szerintem fizikai valójában ugyan úgy, mint virtuálisan.

2021. aug. 15. 16:31
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
33%
Akkor mi a francért nincs bankártyád, telefonod, normális életed, ha nem csinálsz semmi rosszat és mentálisan sem vagy retardált? Akkor nem mindegy,ki tudja, hogy van-e fogtömésed vagy mennyi kólát ittál egy koncerten??? Őszintén kérdezem, akokr mi a frász bajod van neked?
2021. aug. 15. 19:30
 22/28 A kérdező kommentje:

21

Van bankkártyám, de nem szeretem haszálni. Arra pedig felesleges, hogy ráteszik a fizumat, én meg leveszem és bukom rajta. Soha nem vennék semmit úgy, hogy bankkártyával (A max a benzinkút és a meki) legutóbb koncertre azért nem jutottam el, mert csak kártyával lehetett volna fizetni. Van telefonom is. Az viszont tényleg nem mindegy, ki látná az eü adataimat (Neked tényleg mindegy???).

Szóval, nekem egyszerűen nem jön be ez az egész.

2021. aug. 15. 20:55
 23/28 anonim ***** válasza:
20%

Növeld kicsit a pénzügyi intelligenciad és rajossz hogy nem minden bankkartyaval jössz ki mínuszban.

Nem csak a nagybankok kártyái léteznek.

2021. aug. 15. 21:02
 24/28 anonim ***** válasza:
52%
Persze, ne lássa senki mi bajod volt eddig. A sürgősségi orvos se, aki kihúz egy buszból, mint többeket ma reggel. Minek neki kórelőzmény, gyógyszerallergia és hozzátartozói kontakt, nem? Bullshit az egész.
2021. aug. 15. 22:25
 25/28 anonim ***** válasza:
45%

"legutóbb koncertre azért nem jutottam el, mert csak kártyával lehetett volna fizetni"

Gratulálok. A lényeg, hogy nincs mentális problémád.

2021. aug. 15. 22:33
 26/28 anonim ***** válasza:
0%

Nekem mindegy ki láthatja az eü adataim, mit látnának? Hogy be vagyok oltva? Wow, nagy titok...

És csak szólok, hogy akik el van jogosultsága megnézni mások eü adatait, azokat te kurvára nem érdekled, senki se foglalkozik a te adataiddal...

2021. aug. 16. 01:14
 27/28 anonim ***** válasza:
100%

Hello.

Én azt javaslom, költözz ide Svájcba. Viccen kívül. Azt pontosan nem tudom, hogy itt kötelező-e elfogadni a készpénzt, de sztem igen, és a helyiek már-már mániákus imádattal tekintenek rá.

Én itt olyat még nem láttam, hogy valahol ne fogadták volna el a casht, olyan viszont van bőven, főleg éttermek, bárok, falusi helyek ahol CSAK cashel lehet fizetni. Itt ez nem okoz egyáltalán gondot. Még egy mondás is van (bár az inkább Németországból ered, de itt is mondogatják bőszen), ami Magyarra fordítva kB annyit jelent, hogy "csak a készpénz az igazi".

Egyébként én magam is rajongok a készpénzért, bár talán nem ugyanabból az okból, csak szimplán imádom. Az egyik hobbim is gyakorlatilag a készpénz pontosabban valuták gyűjtése, ha elutazom valahova, akkor emlékbe megtartok néhány címletet és érmét, és már negyven valahány fajta van többek közt olyan ritkaságok mint Feröeri korona vagy Hongkongi dollár.

2021. szept. 4. 21:22
 28/28 anonim ***** válasza:
60%
Hiába oltogatjátok a kérdezőt én magam is utálom a bankokat, bankszámlákat. Nekem bankszámlám sincs. Fizumat kp-ban kapom. Ahol nem tudok fizetni kp-val (ilyen hellyel hálisten még nem találkoztam) ott nem vásárolok. Nem is bízom a bankokban, sose tartanám ott a pénzem. Számtalan más hely van ahol az ember biztonságban tarthatja a pénzét. Az a biztos amit a kezemben tarthatok. Azt hiszik sokan ha mindent modernizálnak az mennyire jó. Csak megsúgom annál jobban kivagytok szolgáltatva. Elég csak egy áramszünet.
2021. szept. 28. 00:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!