Nincs Magyarországon törvényi kötelezettség a készpénzes fizetés lehetőségének biztosítására?
21
Van bankkártyám, de nem szeretem haszálni. Arra pedig felesleges, hogy ráteszik a fizumat, én meg leveszem és bukom rajta. Soha nem vennék semmit úgy, hogy bankkártyával (A max a benzinkút és a meki) legutóbb koncertre azért nem jutottam el, mert csak kártyával lehetett volna fizetni. Van telefonom is. Az viszont tényleg nem mindegy, ki látná az eü adataimat (Neked tényleg mindegy???).
Szóval, nekem egyszerűen nem jön be ez az egész.
Növeld kicsit a pénzügyi intelligenciad és rajossz hogy nem minden bankkartyaval jössz ki mínuszban.
Nem csak a nagybankok kártyái léteznek.
"legutóbb koncertre azért nem jutottam el, mert csak kártyával lehetett volna fizetni"
Gratulálok. A lényeg, hogy nincs mentális problémád.
Nekem mindegy ki láthatja az eü adataim, mit látnának? Hogy be vagyok oltva? Wow, nagy titok...
És csak szólok, hogy akik el van jogosultsága megnézni mások eü adatait, azokat te kurvára nem érdekled, senki se foglalkozik a te adataiddal...
Hello.
Én azt javaslom, költözz ide Svájcba. Viccen kívül. Azt pontosan nem tudom, hogy itt kötelező-e elfogadni a készpénzt, de sztem igen, és a helyiek már-már mániákus imádattal tekintenek rá.
Én itt olyat még nem láttam, hogy valahol ne fogadták volna el a casht, olyan viszont van bőven, főleg éttermek, bárok, falusi helyek ahol CSAK cashel lehet fizetni. Itt ez nem okoz egyáltalán gondot. Még egy mondás is van (bár az inkább Németországból ered, de itt is mondogatják bőszen), ami Magyarra fordítva kB annyit jelent, hogy "csak a készpénz az igazi".
Egyébként én magam is rajongok a készpénzért, bár talán nem ugyanabból az okból, csak szimplán imádom. Az egyik hobbim is gyakorlatilag a készpénz pontosabban valuták gyűjtése, ha elutazom valahova, akkor emlékbe megtartok néhány címletet és érmét, és már negyven valahány fajta van többek közt olyan ritkaságok mint Feröeri korona vagy Hongkongi dollár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!