Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ötös lottót vajon tényleg...

Ötös lottót vajon tényleg megnyerte valaki szombaton? Nem kamu ez?

Figyelt kérdés
Tényleg megnyert valaki 1 milliárd 300 millió nem tudom mennyit?? Ezt szerinted tényleg megnyerte egy átlag ember? Vagy csak kamu azt mondják el vitték és zsebre teszik a nagy kutyák. Az nem lehetséges?

2021. aug. 10. 19:58
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
83%

Miért lenne kamu? A matematika velük van, a bank mindig nyer. Ez a legjobb törvényes üzleti modell a világon.

Egyébként az igazi nagy kutyáknak ez aprópénz.

2021. aug. 10. 21:17
 12/26 anonim ***** válasza:
78%
évenkénti 5-10%-ból.. még ha az nettó is, nem lehet vagyont építeni.
2021. aug. 10. 21:43
 13/26 anonim ***** válasza:
77%

#4, aki arrafelé nagykutya, sőt, ha kiskutya se kered havi másfél,- két millánal kevesebbet.

(Azért ilyen kicsi a kimutatott nyeresége a cégnek)

De semmiképpen nem rabszolga.

2021. aug. 10. 22:23
 14/26 anonim ***** válasza:
91%

Nem hizem, hogy elsikkasztják a pénzt.

Az ötöslottónál a múlt heti visszafizetési arány 45% volt, ami azt jelenti, hogy az összes befizetés 55%-a ottmaradt (na jó adóznak, csakhogy a Szerencsejáték Zrt. 100%-os állami tulajdonú gazdasági társaság); ami a játékosokat illeti, nekik összesen a játékra befizetett pénz 45%-át fizették ki (az összes öttalálatos, négytalálatos, háromtalálatos és kéttalálatos nyertesnek, együtt). Ha több szelvényt fizetnek be, több jut a nyereményekre, ha kevesebbet, akkor kevesebb. Ha valamelyik nyerőosztályban több nyertes van, akkor egyre-egyre kisebb nyeremény jut, ennyi. A 45%-os maradékon lehet osztozni.

Például az I. nyerőosztályra (5 találat) a 45%-nak a 36,5%-a jut, vagyis a befizetések 16,425%-a. Amelyik héten nincs öttalálatos szelvény, a rájutó pénzt átviszik a következő hétre; így szépen gyűlik. A lottót vásárlók gyűjtik. Azért lesz nagyobb összeg, mert például 2018-ban 3 db, 2019-ben 2 db, 2020-ban 5 db olyan hét volt, amikor volt öttalálatos.

Egy többletfillérbe nem kerül a Szerencsejáték Zrt.-nek, hogyha van öttalálatos, és hogy mennyi a nyereménye. Hétről hétre félretételre kerül a rájutó pénz, aztán ha van szerencsés, akkor viszi a felhalmozást.

Ugyanennyibe kerülne a Szerencsejáték Zrt.-nek, ha minden héten lenne akár több öttalálatos is. Annyi, hogy akkor nem gyűlne a pénz, hanem hetente kifizetnék; ha több öttalálatos is van, az sem kerül többe, ugyanazt az összeget annyifelé osztják, ahány nyertes van. Csak a nyeremények lennének jóval kisebbek.

Ilyen „gazdálkodás” mellett miért simliznének? Hogy világraszóló botrányt kockáztassanak, és elveszítse tkp. az állam a heti szép nagy pénzt, ami a befizetések 55%-a, csak az ötöslottónál? Hányféle állami szerencsejáték van? A bizalomvesztés miatt mindet buknák. És milyen, botrányt okozó adóval tudnák pótolni ezt az önkéntes befizetést?

Biztos vagyok abban, hogy nagyon komolyan veszik, és borzasztó sorsra jutna, aki tönkre tenné ezt a jó üzletet. De, biztosan nem adnak rá módot.

Ha megnyerte, hadd vigye; ahogy a szólás tartja. Az, hogy nem találkozik az ember a környezetében ilyen nagynyertesekkel, érthető. Nagyon kevés van, és öngyilkosság lenne híresztelniük.

2021. aug. 10. 22:54
 15/26 anonim ***** válasza:
47%

A pénzügyi kultúrával nem rendelkező nyertesek átlag 5 év alatt égetik el az egész nyereményt...

Eközben tönkre mennek az emberi kapcsolataik, és nagy százalékuk szenvedelybeteg lesz.

Nem annyira áldás ég, ilyen nyeremény egy csoronak.

2021. aug. 11. 07:48
 16/26 anonim ***** válasza:
67%

#15, láttam jó pár példát a privatizáció körül megtollasodottak közül.

Az enyhébbek csak paranoiásak lettek. Felhívtam valamiért, de az első 10 perc azzal telt hogy honnan tudom az új telefonszámot?

Előtte adta meg 3 nappal.

Aztán mondtam, hogy random hivogatok számokat, az egyik úgyis az övé.

2021. aug. 11. 08:32
 17/26 A kérdező kommentje:
15.nekem áldás lenne tudok bánni a pénzzel plusz nem szeretek felvagni mint sok ember. De ismerem az ember típust akikre gondolsz. vannak ilyen rokonaim. Azoknak 10 milliárd se tartana sokáig. Sok olyan ember van valóban.
2021. aug. 11. 13:04
 18/26 A kérdező kommentje:
Szóval én nem vennék palotát meg drága autót. Valószínűleg ki hoznék egy új autót magamnak de csak átlag autó lenne, pár millió forintos csak.
2021. aug. 11. 13:07
 19/26 anonim ***** válasza:
69%

Múlt héten volt egy kérdező, aki arról érdeklődött, hogy most megnyeri és, hogyan titkolja el.

Mondtuk is neki nem fogja megnyerni, de állítása szerint már megbeszélték és lepapírozták, hogy ő fogja nyerni, erre bumm valaki megnyerte!!!!

2021. aug. 11. 13:33
 20/26 anonim ***** válasza:
40%

El kell keserítselek. Ha az első gondolatod az, hogy milyen autót vegyél a nyereményből, akkor te is azok közé tartozol, akik rövid ideig tudnák csak megtartani a nyereményüket.

Ne érezd magad ettől rosszul. Nem a te hibád. Egyszerűen amíg nem leszel gazdag a magad erejéből, vagy születésednél fogva, addig fogalmad se lehet róla, mit és hogyan kellene csinálni egy ekkora tőke kezelése kapcsán.

Ez van.

2021. aug. 11. 13:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!