Másokat is megrémít az infláció?
Figyelt kérdés
Vagy csak engem? Az elmúlt kb. 1,5 évben roham sebességgel nőtt mindennek az ára. A saját lakás lehetőségéről már lemondtam, de lassan az élelmiszer is luxus lesz. Mi lesz itt, ebédjegy meg pénzsöprés? Mibe tartsa az ember a pénzét, ha ingatlanra nincs elég?2021. aug. 10. 10:26
11/13 A kérdező kommentje:
Azért is vészjósló számomra, mert ok, hogy még a többség lépést tud tartani vele. De ez is csak időszakos. Ez általában egy progresszív folyamat, mint amikor a hógolyóból lavina lesz. És nem látom, hogy a magyar gazdaság hogyan akadályozhatná ezt meg rövid vagy középrövid távon, pláne, amikor a döntéshozóknak érdeke elinflálni a forintot. Nagyon könnyen súlyos társadalmi következménye lehet ennek.
2021. aug. 10. 13:35
12/13 anonim válasza:
Építőanyagok horror. Faanyag, cement, sóder, cserép, minden brutál módon drágul És akkor munkadíjról ne is beszéljünk, kőműves, ács, asztalos, burkoló. Vagy pl. ha akarsz egy igazi kovácsoltvas kerítést, olyat, ami nem kínai szirsz..r elemekből van összetákolva, hanem tényleg minőségi. Az itt tapasztalható áremelkedéssel kb. lehetetlen tartani a lépést, ha nulláról akarsz most építkezni vagy igazán komoly felújítást csinálni és nem veszel fel CSOK-ot 20 évre... Vagy persze jelzáloghitelt valamelyik banktól szintén 15-20 évre.
13/13 anonim válasza:
,#4, öreg vagyok, az elmúlt ötven évben folyamatos infláció volt.
Sőt gyakran a mainál jóval magasabb, a 20% fölötti sem volt ritka, 28% volt a max.
Nézem a '40-as éveket: a magyar gazdaság a világ szint csúcsa közelébe érkezett.
Weiss Manfréd repölőmotor,Hoffer traktor, Tungsram ( ők mérzékmeg a Hold-Föld távolságot,igaz kicsit később) stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!