Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Loptam. Felfognak jelenteni?...

Loptam. Felfognak jelenteni? (7000ft értékben)

Figyelt kérdés

Szánom, bánom, sajnálom, kicseréltem 2 cédulát a Tescoban, és olcsóbban fizettem ki az árut a kasszánál. Elkaptak. Aláírtam a jegyzőkönyvön kivül egy nyilatkozatot is:S akk még nem tudtam, h mi az. A Tesconál azt mondták feljelentenek. De fog ezzel foglalkozni a rendőrség?? , hiszen 20 ezer ft alatt vagyunk.

???

Annyira bánom már, jah és a különbözetet is kifizettem.

2010. aug. 27. 18:22
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

Szívás van.

Szerencsére a fidesz eltörölte ezt az összeghatárt. Mostmár nincs olyan hogy 20.000 ft alatt le se carják az ügyet. Feljelentenek és még egy szép kis pénzbüntetésre is számolhatsz.

2010. aug. 27. 20:54
 22/29 anonim ***** válasza:

Jól van, írjad csak a hülyeségeket...

Eddig is volt 20ezer alatt is szabálysértési ügy a dologból, és most is van.

(csak eddig szabálysértési ügyben nem ítélhettek fiatalkorút elzárásra)

Mivel már nagyon sok helyen láttam ezt kavarni, félreértelmezni, nem megérteni, most azon gondolkodom, hogy vajon az amúgy is katasztrofális jogérzéket ez befolyásolni fogja-e valamilyen módon...?

Bár végülis, az nem árthat, ha azt hiszi a jónép, hogy komolyabb hátránya származhat a törvénysértésből, mint amilyen valójában.

2010. aug. 27. 21:25
 23/29 anonim ***** válasza:
91%

20.000 alatt ez csak szabálysértés.

Nem csuknak le..

Amúgy a Tesco megérdemli:D

2010. aug. 28. 08:09
 24/29 A kérdező kommentje:
Kb mekkora bénzbüntetésre számítsak??
2010. aug. 28. 20:21
 25/29 anonim ***** válasza:

Emberek!!!Melyik országban éltek?

Auguszttus19től olyan jogszabály lépett érvénybe, amely a alapján a 20.000 Ft alatti lopást is büntetik. Ha nem először fordult elő, akár már le is ültethetnek, sőt....

Sőt a korhatárt levitték 18ról 14 évre.

Büntetés menyi? Hát nem 7000. Meg kell fizetned az eljárási költségeket. Minimum 30.000. Ft.

2010. szept. 2. 12:13
 26/29 anonim válasza:
Nem értek eggyet az utolsó válaszolóval.Nincs nyomozás,nincs bírósági tárgyalás.Csak a büntetést kell kifizetned,ami nem lesz olyan vészes.
2010. szept. 2. 15:07
 27/29 anonim ***** válasza:

Aki nem hiszi, járjon utána.

2010. 09.03 déli híradó RTL klub

Pár ezer forintos lopásért két tini lányt lecsuktak pár órára és már gyorsított eljárásban a tárgyalás is megvolt. Nem született ítélet az első tárgyaláson.

Az RTL most-on biztos meg lehet nézni.

2010. szept. 3. 12:03
 28/29 anonim ***** válasza:
Kérdező, mi lett a vége? Kb. ebben a helyzetben vagyok... Hogy lehetek ennyire ostoba...
2011. márc. 15. 22:29
 29/29 anonim válasza:
Nagyon remélem hogy megbüntetnek
2012. febr. 2. 15:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!