Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Loptam. Felfognak jelenteni?...

Loptam. Felfognak jelenteni? (7000ft értékben)

Figyelt kérdés

Szánom, bánom, sajnálom, kicseréltem 2 cédulát a Tescoban, és olcsóbban fizettem ki az árut a kasszánál. Elkaptak. Aláírtam a jegyzőkönyvön kivül egy nyilatkozatot is:S akk még nem tudtam, h mi az. A Tesconál azt mondták feljelentenek. De fog ezzel foglalkozni a rendőrség?? , hiszen 20 ezer ft alatt vagyunk.

???

Annyira bánom már, jah és a különbözetet is kifizettem.

2010. aug. 27. 18:22
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%
utolsó, szerinted egy zöldség 7000 FT? Akkor mit vett? Narancs izű görögdinnyét sárgabarackos töltelékkel, talán egy ilyen különlegesség kerül annyiba:D
2010. aug. 27. 19:08
 12/29 anonim ***** válasza:
100%

:DDDDDDDDDDDDDDD

pontosan!

jolvanna, addigra már elfelejtettem . de jogos :P

2010. aug. 27. 19:10
 13/29 anonim ***** válasza:
100%
Biztos a vonalkód sorszámát észrevette a pénztáros, hogy egy mm-el vastagabb az utolsó fekete csík.
2010. aug. 27. 19:16
 14/29 anonim válasza:
100%

szerintem akasszuk fel!!!! :)

Na jó, viccen kívül szerintem nem lesz nagy ügy belőle.Igaz megtehetik, h felfújják, de az árut megvetted, ráadásul hála a lebukásnak a teljes vételáráért, mit szórakoznának még vele, h jelentgessenek?Gondolom csak ráad akartak ijeszteni és remélem igazam van.

2010. aug. 27. 19:34
 15/29 anonim ***** válasza:
92%

Ezt a marhaságot mindenki felejtse már el, hogy "nincs már 20ezer forintos értékhatár". De van. Az a bűncselekmény értékhatára. Csak a szabálysértési törvény változott, nem a Btk.

7000 forint eddig is csak szabálysértés volt, most is az, az egyetlen dolog, ami változott, hogy most már ezért is járhat elzárás, akkor is, ha fiatalkorúról van szó.

De attól az még mindig csak szabálysértés, nem bűncselekmény, erkölcsibe se kerül bele.

Én pénzbüntetést saccolok. Igen, akkor is, ha kifizetted a különbözetet. Ugyanis az a büntetés, ami azért van, hogy elgondolkozzál, érdemes-e ilyesmit!

2010. aug. 27. 19:50
 16/29 anonim ***** válasza:
Valszeg a vonalkódot cserélte ki. És nem a pénztáros vette észre, hanem az, aki a monitorok előtt ül, és azt nézi, ki cseréli ki a vonalkódokat...
2010. aug. 27. 19:59
 17/29 anonim ***** válasza:
100%
Differenciát az se okoz, ez inkább csalás így, mint lopás. De a végeredmény ugyanaz. Szabálysértési értékre elkövetett csalás.
2010. aug. 27. 20:01
 18/29 anonim válasza:

éppen ma pofázot eről a rendőrbá a rendőrségen nekünk az előadáson

20 ezer alatt másképpen büntetnek ha feljelentenek

vagy pénzt kell fizetni vagy szabadság vesztés pár hónapra

2010. aug. 27. 20:18
 19/29 anonim válasza:
100%

A fel fognak jelenteni azt jelenti,hogy fel fognak jelenteni.Nyomozás nem lesz az ügyben.Valószínű hogy idézést fogsz kapni.Mivel ez szabálysértés,megúszod pénzbüntetéssel.

És nőj fel végre,a felnőtt világban nincs bocsánatos bűn.Ha elkövetsz valamit,és lebuktál,az végig fog menni az igazságszolgáltatás rendszerén.És baromira nem érdekel senkit hogy te szánod-bánod,vagy sem.Ez nem kisdedóvó.

2010. aug. 27. 20:20
 20/29 anonim ***** válasza:
Biztos egy Wink cipő árát(2000)átrakta egy nike cipőre(9 ezer)
2010. aug. 27. 20:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!