Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » A lottónyertesek miért szegény...

A lottónyertesek miért szegényednek el?

Figyelt kérdés
Egy átlagos lottónyertes nyereménye előtt egy évbe keres mondjuk 3millió forintot. De ezután nyer 500milliót azt hogy tudja ennyire elverni.

2021. júl. 14. 12:31
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
93%

A pénzügyi kultúra teljes hiánya. Nagy pénzből könnyű nagy adósságot is csinálni. Vannak arra kutatások, hogy a lottónyertesek igen nagy százaléka mélyebbre kerül néhány évvel a nyeremény átadása után, mint ahonnan indult.

Ahogy már többen írták, nem a befektetést, tartós passzív jövedelmet nézi és preferálja ezen emberek többsége, hanem eltapsolja mindenre, amire éppen van kedve. Sokan a fizetésükből is ezt teszik. Sosem felejtem el, életem legmegdöbbentőbb élménye volt, amikor pályakezdőként fizu nap után két nappal jelentkezett az egyik munkavállaló, hogy kéne egy kis előleg. A kérdésre, hogy ugyan miért, az volt a válasz, hogy "jön a húsvét, vettem a gyerekeknek egy-egy tálca kindertojást". Ahha...

2021. júl. 14. 13:42
 12/20 anonim ***** válasza:
80%

Éppen tegnap végeztem erről kutatást.

Állítólag 75% még szegényebb lesz, mint a nyeremény előtt, de egyes felmérések szerint 90% megy csődbe.

Az okokat jól leírták előttem, ezeket nem ragoznám. Általában a bevételek hiánya és a járulékos költségek durva megnövekedése vezet anyagi csődhöz. Meg persze az, hogy sokan fel sem tudják mérni, mire elég az az összeg, amihez hozzájutottak.

2021. júl. 14. 14:07
 13/20 anonim ***** válasza:
38%

5

Akinek van csöppnyi esze,és jól is használja,nem pocsélkolja.

Inkább földbe fektetném,mert akkor 1.Ha használhatnák válik,max birtokén eladomm

2021. júl. 14. 14:10
 14/20 A kérdező kommentje:
De akár már egy 100milliós nyereményt is jól be lehetne fektetni?
2021. júl. 14. 15:12
 15/20 anonim ***** válasza:
88%
100 milliór akar bérlakásban.
2021. júl. 14. 15:17
 16/20 anonim ***** válasza:
83%

Hibás azon állításod, hogy minden lottónyertes elszegényedik.

Csak azon lottónnyertesek kerülnek be a médiába akik elszegényednek. Vannak olyan lottómilliomosok akik ügyesen befektették a pénzüket, de van annyi eszük, hogy nem nyilatkoznak a bulvárlapoknak.

2021. júl. 14. 15:39
 17/20 anonim ***** válasza:
88%
egy pénzügyi könyvben olvastam, hogy külföldön egy csaj nyert 5 millió eurót és 750e eurót költött egyedi tervezésű ruhákra. Így! Addig jó volt a kínai gagyi, miután nyert neki egyedi ruhatár kell.
2021. júl. 14. 17:39
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Faterom nyert 122mFt-ot, dolgozott tovább, piált továbbra is, élte a szokásos alkoholista életét. Egy fedél alatt élünk vele, de csak 4 évvel később tudtuk meg, mikor elfogyott a zseton és fizetés (nettó 370eFt) után 6-8 nappal már pénzért őrjöngött.

Most olyan furcsa, hogy ilyen sokat itthon van, már megszoktuk, hogy hétköznap reggel elment dolgozni, este a kocsma záráskor meg hazajött. Hétvégén 6-kor nyit a kocsma, akkor elindul már 5:50-kor és éjfélig a záróra utánig nincs itt. Jelenleg meg csak 10-re megy tolja délig ebédel 2-4 óra szieszta, majd ott ül 7-8-ig, utána meg TV-t néz.

Nem kell hozzá házat, autót, stb. venni, nem kell rossz befektetés, kölcsönadás, hogy seggére verjenek a nyereménynek.

2021. júl. 15. 06:58
 19/20 anonim ***** válasza:
77%

"De az igazsag az hogy többség gazdag marad.

De a nyomorult szegények ezzel nyugtatjak magukat hogy nem születtek gazdagnak vagy nyertek"

Nyilván troll hsz, de azért nézzük már meg a magyar társadalom pénzügyi kultúráját. A nagy részük jobb anyagi helyzetet akar mutatni, mint amibe tényleg van. Kölcsönre nagytv meg autó meg rabok fäsza. Az ilyen ha nyerne százmilliókat, abból már a milliárdosok életét akarná élni, és így lehet elverni egy nagy nyereményt. Ez nem valami nagy hókuszpókusz...

2021. júl. 15. 07:52
 20/20 anonim ***** válasza:
87%
Amúgy ebben az a furcsa, hogy a jelenlegi gazdagok nagy része is robbanásszerűen gazdagodott meg. Értsd.: A nyakukba szakadtak a milliárdok.
2021. júl. 31. 02:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!