Miért mondják azt, hogy a lottó a szegények adója?
Legyen egy lottó 500Ft.
Egy év 52 játékhét. 52*500 = 26000Ft/év
Ez nem sok pénz. Ha bejön akkor lesz egy csomó pénze a játékosnak. Ha nem jön be, akkor sem kell bánkódni. Mások cigire elvernek ennyit egy hónap alatt. Azzal még nyerni sem lehet.
Heti 1 doboz sör áráról beszélünk.
Bármire rá lehetne mondani, hogy a szegények adója.
Aki kaját rendel havi egyszer, akkor az is hülye.
Aki megiszik heti egy doboz sört, az is hülye.
Aki elmegy havi egyszer bulizni és megveszi a belépőt, az is hülye.
Aki vesz havi egy mozijegyet az is hülye.
Órákig lehetne sorolni. Amiket én írtam, azok sem létszükségletek.
A lottó a hülyék adója, így szokták mondani
A szegényeket adója az ÁFA.
Egy játék 300 Ft. (én is adózók)
De amúgy jól leírtad a különbséget a valószínüség és a kockázat között.
Én is ezzel magyarázni az egyetemen.
Nagy valószínüséggel elvesztesz hetente egy kávét, és leírhatatlan valószínűséggwl megoldod az összes anyagi gondolat.
Szóval nem kockázatos.
Bár 2000 Ft-t nyerni is kellemes, csak az élmény miatt.
De ha csak százszorosára emelnék a tétet rögtön másképp látnám.
A 100 milliárd nyeremény nem érzékelhető annyival többnek az 1 milliárdnál, mint amennyivel lényegesen több a 300 ezer a háromszáz Ft elbukasánál.
Az már nekem túl nagy kockázat volna, bár a valószínűség nem változik.
"Legyen egy lottó 500Ft." --- A 300-at is soknak tartom!
Miért akarod megemelni az árát?
"Egy év 52 játékhét. 52*500 = 26000Ft/év" --- 300-al 15 600Ft, de nem egyet töltenek és nem csak egy típust, nyugodtan 5000-10 000Ft-al számolhatsz hetente, 260e-520eFt/év
Faterom heti 20 000Ft, évi 1 040 000Ft, eddigi legnagyobb nyereménye is 10eFt alatti!
Iszik és dohányzik (alkoholista és láncdohányos), felénk minden harmadik ember ilyen, ennek kb. 1/4-e nő.
Bár nem iszom alkoholt, de látom te mindent a sörben mérsz, ezért fontos megemlíteni, hogy 1 játék ára 2 doboz bolti sör :)
mit kampányolsz a lottó mellet?
Menj és játszd el a vagyonodat ha szeretnéd. Én megengedem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!