Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ez egy jó befektetés lenne?

Ez egy jó befektetés lenne?

Figyelt kérdés
Azon gondolkozok, hogy ameddig szüleimnél lakok, vennék egy lakást és kiadnám albérletbe. Így lényegében nem nekem kellene a hitelt fizetni hanem az albérlőknek. És talán mire 35 éves leszek ki lesz fizetve a lakás és akár oda is költözhetek.

2021. júl. 10. 16:10
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
57%

#10: Lepontozhatsz, de tényleg soha nem látott magasságokban az árak, az ingatlanpiac pedig nagyon ingatag lábakon áll. Nyilván érdemi csökkenés kis eséllyel lesz, ahhoz nagyon nagy válság kellene. Viszont a turizmus lehalt, így az airbnb lakások elszabadultak hosszabb távú kiadásra. Az egyetemek nem biztos, hogy jelenléti oktatással fognak működni.

Szóval ez a hitelből lakásvásárlás, majd a bérlővel a törlesztő fizettetése nem olyan atombiztos megoldás, mint pár éve.

2021. júl. 10. 21:13
 12/17 anonim ***** válasza:
11. hol írtam én, hogy nncsenek soha nem látott magasságokban az árak?? És azt, hogy a hitelből történő lakásvásárlás atombiztos, azt hol írtam? Biztos, hogy nekem akartad címezni a válaszodat?...
2021. júl. 10. 21:19
 13/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszokat!

Az ingatlanárak már régóta megnőttek, bár vidéken közel sem annyira mint Pesten. Szerintem ennél már nem fognak lejjebb menni, szóval emiatt nem hiszem hogy rossz befektetés lenne az ingatlanvásárlás.

2021. júl. 11. 12:15
 14/17 anonim ***** válasza:

#13: Mint írtam a kiadhatóság esetleges nehézségei nem biztos, hogy kompenzálják a magas tőkeigényt és a magasabb kockázatot. Ettől függetlenül relatív kis buktával ki lehet szállni, ha esetleg nem jön be és el kell adni

#9,11

2021. júl. 11. 13:44
 15/17 anonim válasza:

Én is gondolkoztam mibe lenne érdemes befektetni. Én gyorsabb megoldást akartam, mint a lakás kiadása és nagyobb bevételt.. Ezért elvetettem.

Aztán nekiálltam tőzsdézni, tudjuk ugye, hogy mekkora pénzek vannak abban és mekkorát lehet kaszálni.

Ott vesztettem is nyertem is. Nekem nem érte meg, folyamatos stressz és figyelem.

Aztán találtam egy céget, ami gyorsan hozza a pénzt és nem kell idegeskednem sem.

Sokan nem hittek nekem..nyomták a befásult a szövegeiket, hogy majd belebukok. Most meg csak hallgatnak, én meg nevetek rajtuk. Igazi tanított rabszolgák..

Szóval van jobb befektetés, mint a lakás meg ilyenek..

2021. júl. 14. 17:02
 16/17 A kérdező kommentje:
de egyszer mindenképp fog kelleni vennem egy lakást, szóval én nem a profit miatt szerenték venni egyet, csak könnyebb lenne így, hogy úgymond kifizetik helyettem a lakás árát az albérlők, és ha odajutok, hogy elköltözök a szüleimtől akkor lesz egy saját lakásom.
2021. júl. 14. 17:59
 17/17 anonim ***** válasza:
Legalább 10 évre lefixált törlesztőrészletes hitelt vegyél fól
2021. júl. 15. 06:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!