Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ez egy jó befektetés lenne?

Ez egy jó befektetés lenne?

Figyelt kérdés
Azon gondolkozok, hogy ameddig szüleimnél lakok, vennék egy lakást és kiadnám albérletbe. Így lényegében nem nekem kellene a hitelt fizetni hanem az albérlőknek. És talán mire 35 éves leszek ki lesz fizetve a lakás és akár oda is költözhetek.

2021. júl. 10. 16:10
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
78%

Lenne, ha nem amortizálja le úgy a lakást, hogy vagyonokat kell a javításra költeni, vagy dönt úgy hogy nem fizet és hónapos peres procedúra kitenni, vagy ha nincsenek olyan időszakok hogy nem találsz lakót, minden díját akkor is fizetni kell.

Szóval elképzelve tök jól hangzik, viszont a gyakorlatban lehetnek benne kellemetlen buktatók.

2021. júl. 10. 16:19
 2/17 A kérdező kommentje:
Nem lehet úgy megírni a szerződést, hogy én akármikor kitehessem ha épp nem úgy viselkedik, hogy az megfeleljen nekem?
2021. júl. 10. 16:23
 3/17 anonim ***** válasza:
77%
Amiről. első valaszoló ír, az elég szélsőséges eset. Nem egy félbűnöző pszichopatának kell kiadni a lakást, hanem egy normális embernek, ennyi. Van elég normális ember aki nem fog visszaélni semmivel.
2021. júl. 10. 16:30
 4/17 anonim ***** válasza:
81%
Én is lakást adok ki. Egy csomó jelentkezőt elküldtem, mire olyanok jöttek, akik jónak tűntek, 4 éve a lakásomban laknak, eddig nem volt baj velük. Saját költségemen közjegyzői szerződést kötöttünk, amiben rájuk nézve jó fenyegető dolgok voltak arra az esetre, ha csúnyán viselkednének. Ha a bérleti hirdetésbe beleírod, hogy csak közjegyzős szerződéssel adod ki, akkor a nagyon szélhámosok, akik lerohasztják a lakást és megszöknek, eleve fel sem fognak hívni. Én üresen, csak konyhabútorral adtam ki, egy teherautónyi cuccukkal van tele a lakás, így nem is tudnak csak úgy hipp-hopp megszökni. A lakbér 15%-a az adó, ez nem sok, nem érdemes feketén kiadni.
2021. júl. 10. 16:42
 5/17 anonim ***** válasza:
53%
Gyerekes családot nem fogadtam, mert ha kilakoltatási moratórium van, durván megszívhatom. Háziállattal sem adom ki, mert a saját macskáink látom, miket tudnak csinálni.
2021. júl. 10. 16:43
 6/17 anonim ***** válasza:
65%
Saját költségeden kérhetsz kártyás villanyórát és gázórát, akkor nem tudnak közműtartozást sem felhalmozni, maximum a vizet, mert arra nincs kártyás lehetőség.
2021. júl. 10. 16:47
 7/17 anonim ***** válasza:
83%
És ismerős közvetítésével ne fogadj be senkit. Azok teszik a legjobban tönkre a lakást, gondolván, hogy a közös ismerős miatt nem fogod úgysem bántani.
2021. júl. 10. 16:48
 8/17 anonim ***** válasza:
76%
Olyan nem létezik, hogy rossz befektetés, csak rossz befektető. Ha időt invesztálsz abba, hogy megértsd, hogy hogyan tudod sikeresen kiadni a lakást, úgy hogy közben tudd törleszteni a hiteled a befolyt pénzösszegből, akkor nem lesz probléma. Azt még viszont megjegyezném, hogy most nem igazán ideális lakást vásárolni, mert elvannak szállva az árak. Ahogy emelkedik majd a jegybanki alapkamat úgy fog meghalni is az ingatlan piac és ezzel együtt úgy fognak lemenni az ingatlan árak is. Bár ez is csak egy tényező, amit ha belekalkulász az üzleti tervedbe akkor nem érhet meglepetés.
2021. júl. 10. 19:17
 9/17 anonim ***** válasza:
0%

Feltaláltad a spanyolviaszt.

most szerintem pont nem éri meg, amikor az ingatlanárak az egekben vannak, a turizmus lehalt.

2021. júl. 10. 20:17
 10/17 anonim ***** válasza:
55%
Tök jó, hogy más évek óta az megy, hogy "most nem érdemes vásárolni lakást, mert az egekben vannak az árak", aztán mégis folyamatosan az egekben vannak az árak. Mégis mitől csökkenne? A jegybanki alapkamat fél százalékpontos emelésétől? Kereslet ugyanúgy van, inflációt követő ingatlan vásárlásnál kevésbé kockázatos megtakarítás meg ugyanúgy nincs.
2021. júl. 10. 20:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!