Nemrégiben pénzügyi tanácsadó lettem, de szeretném a tudásomat bővíteni. Ajánlana valaki könyvet, blogot, cikkeket, stb?
Teljesen új világba csöppentem ezzel a lehetőséggel, de nagyon élvezem a munkámat. Viszont szeretnék sokkal többet megtudni a pénzügy és gazdaság világáról. Valaki tudna ajánlani ezekről szóló könyvet, blogot, cikkeket, esetleg youtubereket? Leginkább magyarra lenne szükségem.
Előre köszönöm a segítséget!:)
Szeretem amikor vak vezet világtalant, biztosan megalapozott "tanácsokat" adhatsz a szerencsétleneknek...
A kiszámoló blog jó.
Még tanuló vagyok, nagyjából fél évig.
Nem, nem verek/verünk át senkit.
Magyarázkodni sem fogok, amig a lelkiismeretem tiszta. Ami így is marad.
Én csak ezzel kapcsolatos ismeretterjesztő dolgokat kértem, nem ítélezést.
Tuti az ófaubévla hülyítették be szegény kérdezőt.
Azt se tudod merre vagy fejjel a befektetések világába, fél év alatt kiszuperált kóklerként fogsz embereknek pénzügyi tanácsokat adni, de nem vertek át senkit. Hát persze, nyugtasd csak magad ezzel...
"Magyarázkodni sem fogok, amig a lelkiismeretem tiszta. Ami így is marad."
Nem is kell, de nekem az a kérdésem, hogy a céged - illetve te - milyen pénzügyi szaktanácsot tud adni, ha fél év után ráuszitják az anyagi erőforrásaimra azokat az embereket akik jóesetben tanultak önszorgalomból, rossz esetben nem?
Egyebként a portfolio.hu-t havaslom, a kiszámoló blogot ajánlom én is, jó ha udemys finance anyagra rá tudod tenni a kezed ha erdekelnek alap pénzügyi folyamatok, de a legjobb (ha pénzügyi tanácsadó szeretnel lenni) egy Corvinus közgáz Msc volna, bevallom amig nincsen áfogó ismeretem a pénzügyi világról akadémiai szinten, addig nem mernék egy személy portfóliójáhiz sem nyúlni - ez az ismeret pedig fél év alatt nem kialakítható.
9-es szerintem tudod a választ, nem fog válaszolni nekünk, hiszen még ő tartja sértőnek a rá vanatkozó ténymegállapítasokat - elnézést, "feltételezéseket" hiszen "nem bizonyít semmilyen inkompetenciát" ha valaki magyar(!) tartalmú leírásokat kerestet másokkal, hogy egyáltalán köze legyen a munkájához.
A fake it until you make it módszer akkor jó ha az ember elég rafkós ahhoz, hogy betöltsön egy állást, és maradéktalanul ellátja a szerepét papír nélkül is, de meggyőzhető vagyok: a kérdező úgyis tudja, hogy hogyan ne tegye tönkre valaki életét egy rossz tanáccsal, ha már a google használata sem ment.
8-as vagyok, és sajnos már feladtam az idealizmussal, nem hiszem, hogy a kerdezőhöz hasonló mentalitású emberek hajlandóak lesznek beletenni valamibe az elvárt mértékű munkát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!