A folyószámla egyenleg tartozást jelez?
Új ingatlanba költöztünk, és két év alatt sem sikerült a víz-és csatorna átiratása a nevünkre. Már hívtam őket csomoszor, voltunk bent személyesen, elküldtem az összes dokumentumot. A legnagyobb bajom, hogy nem kapunk számlákat, és nyilván végül tetemes összeg lesz.
Ma bedobta az előző tulajdonos (!) a ladankba a számlát (holott világos, hogy ő a régi tulaj), ő kapta meg, az utolsó két hónapról az új címere (meg kellett adni az átírási kérelemben a regi tulaj jelenlegi elérhetőséget).
Megáll az eszem. Ez 12 ezer forint, de az all a lap alján, hogy “A nyilvántartás szerinti folyószámla-egyenlege a számla kibocsátásakor 120 ezer forint.”
Most ez akkor ennyi tartozást jelent? Ahhoz miért nem küldtek csekket?
Igen, ennyi a tartozás, a végén lekötnek titeket a vízhálózatról. :/
Menjetek be az összes doksival felszerelkezve kézenfogva az előző tulajjal és ne hagyjátok lerázni magatokat, ne menjetek el amíg nincs meg az átírás.
Ezt megszívtad: [link]
Akár el is zárhatják a csapot, ha nem fizetted ki(vagy az előző tulaj) a tartozást.
Nem hinnem, hogy ő titkolta el. Írtam, hogy két éve ott lakunk, az alatt simán felgyülemlett ekkora összeg. Van valami halvány emlékem, hogy mintha tavaly márciusban jött volna számla, de azóta sem semmi.
Elvileg a férjem intézte volna, gyakorlatilag most ragadtam magamhoz az ügyet.
Beszéltem ma is velük, júliusban rendezik az átírást, az nem derült ki, miért kapott a régi tulaj az új címére számlát, de ne fizessem be, mert nem az én nevemre szól. És azt mondták, a vizet nem szokták elzárni...
Hát, így állunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!