Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Járt már más is úgy, hogy a...

Járt már más is úgy, hogy a Foxpost azt állította, elutalta a feladónak a címzettől beszedett utánvét összeget, de az soha nem érkezett meg a folyószámlára?

Figyelt kérdés
Mit lehet olyankor tenni, ha a Foxpost válaszra sem méltat, ha az utalás banki bizonylatáról kérek másolatot igazolásul? (Azért kellene, mert a számlámat vezető bank csak ez alapján tudna vizsgálatot indítani).

2021. jan. 19. 07:30
 1/6 anonim ***** válasza:
Így még nem jártam. Foxpost mit mond?
2021. jan. 19. 10:00
 2/6 A kérdező kommentje:
Előzőnek: így még én sem jártam, pedig néhány utánvétes csomagküldésen már túl vagyok. Öt különböző formában reklamáltam írásban, valamint egyszer szóban, telefonon. Az öt írásos egyikére egyszer egy ügyfeles kislány reagált, hogy nagyon sajnálja, de nem tud segíteni, mert a rendszerben azt látja, hogy a pénz el lett utalva. Kértem, küldje el a banki bizonylat másolatát, hogy le tudjam nyomoztatni, hol akadt el a dolog, mire azt válaszolta, hogy nem tud ilyesmiben segíteni. Ennél a pontnál kezdtem kicsit morcos lenni.
2021. jan. 19. 11:22
 3/6 anonim ***** válasza:

Nekem ez fura. Én csak pár százat adtam fel ezzel a foxposttal és több tízezret egy másikkal. Ilyennel egyik se játszott. Lehet, hogy egy mezítlábas ügyfélszolgálatos nem tud segíteni, de azért van ott pénzügyes, annak böfögni kellene valamit.

Én szakítottam ezzel a céggel, de nem a pénz miatt, azzal soha nem volt gond, hanem a csomagkövetésük pocsék és nem is akarnak ezen változtatni.

2021. jan. 20. 09:49
 4/6 anonim válasza:
100%
Én is így jártam. 2020.12.28-án feladtam egy csomagot utánvéttel. Befizettem az automatába 1299 Ft.-ot mint szállítási díjat, amit ígéretük szerint visszakapok, ha a csomagot átvették és az utánvéttel együtt utalnak a számlámra. A csomagot a vevő 2020.12.30-án átvette miután az utánvét díját kifizette. De a FoxPost azóta sem utalta az utánvét összegét és a visszajáró szállítási díjat. A vevőszolgálatnál próbáltam érdeklődni, de ott élő emberrel nem lehet beszélni csak egy űrlapot kitölteni és elküldeni. Ezt már kétszer megtettem, de válaszra sem méltatnak.
2021. jan. 23. 13:38
 5/6 A kérdező kommentje:
Nagyon nehezen, de sikerült kiverjek a pénzügyből egy utalási bizonylat másolatot. Barion az utalásokat intéző közbenső cég. Kicsit böngészve, nekem nagyon úgy fest, hogy decemberben akadtak bőven rendszerhibából fakadó gondjaik (a bankkártyás fizetés többször összeomlott, utalásos cégeknél tartós hiba lépett fel stb.). Benyújtottam feléjük is a panaszomat, már nagyon várom a válaszukat.
2021. jan. 28. 14:15
 6/6 A kérdező kommentje:

Nos, kicsit hihetetlen, de a mai napig nem sikerült pontot tenni az ügy végére. A Barion, tekintve, hogy nem vagyok az ügyfele, válaszra sem méltatott. A Foxpost pedig, mivel van a birtokában egy sikeres utalást igazoló digitális "fecni" a Bariontól (aki látott már ilyet, érti, hogy miről beszélek), nem szívesen mozdítja a kisújját sem az ügyfele érdekében, azaz miattam.

Mattot kaptam. Fogalmam sincs, hogy ilyen helyzetben mit lehet tenni, kihez fordulhatok a panaszommal. És már rég nem az a pár darab ezres érdekel, amit esetleg elbukhatok önhibámon kívül, hanem a vérlázító pofátlanság, ahogyan lekezelnek és semmibe vesznek a két cég részéről (pedig tessék elhinni, ezidáig a végletekig türelmesen és udvariasan viselkedtem mindenkivel szemben).

Ha tudna valaki hasznos tippel szolgálni, hogy mit lehet tenni ilyen helyzetben, nagyon hálás lennék érte, de igazán. Előre is köszönök minden ötletet.

2021. márc. 8. 21:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!