Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » A lakatos munka az ipar...

A lakatos munka az ipar részterülete?

Figyelt kérdés

A lakatos munka, azaz a zárszerelés, zárnyitás, hevederzárak szerelése részterülete-e az iparnak?

Ha részterülete, kérlek írjátok le mi alapján az (miért kapcsolódik egyértelműen az iparhoz), mivel én eddig úgy tudtam, hogy az ipar csak konkrét termékek előállításával (azaz gyártással) foglalkozik.

Köszönöm a választ.

2010. aug. 26. 17:19
 1/2 anonim ***** válasza:
Rosszul tudtad. A lakatosság különálló szakma. Régen a zárakat is ők készítették,nemcsak javították. Különben lehet az ipar csak termékelőállító,de lehet javítóipar is. Bármilyen szakmában! Egy szabó pl. akkor is iparos,ha új ruhát varr,de akkor is az,ha csak méretre igazít egy kész ruhát.
2010. aug. 26. 17:43
 2/2 A kérdező kommentje:

A Wikipédiában ezt írják róla:

"Az ipar olyan rendszeresen végzett szakmai, speciális irányú tevékenység, amelynek a végén valamilyen piacképes termék áll, és amelyek köre a nagyon egyszerű, kézművességgel előállítható dologtól a nagyon bonyolult, nemzetközi kooperációban készülő rendszerekig terjed."

Ott nem találtam javítóipar szócikket, az ipar szócikkben sem említették meg.

Elmondom mi a helyzet: Egy iparral foglalkozó linkgyűjteményembe zárszereléssel kapcsolatos weboldalt küldtek be. Mivel ebben a gyűjteményben én eredetileg kizárólag gyártással foglalkozó cégeket vettem be, ezért keresem azt a kapcsolatot, ami alapján a zárszerelés szorosan (és egyértelműen) kapcsolódik az iparhoz, ezen belül is az építőiparhoz.

Egyébként nem szívesen venném fel a honlapot, mert eredetileg nem ilyen jellegű oldalakat tettem be, de úgy szeretném elutasítani az ajánlást, hogy az egyértelműen jogos legyen.

2010. aug. 26. 18:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!