Napi bejelentéssel vagyok felvéve, ha például holnap bemegyek és azt mondom szeretnék felmondani akkor csütörtökön már meg is szűntethető a munkaviszonyom?
Még egész kedves vagy, ha bemész felmondani. De ebben az esetben elég egy smst, emailt írni. Kifejezetten kösd ki, hogy nem kívánsz ott dolgozni mostantól, mert a munkáltatók szeretik "bent felejteni" a bejelentést péntekig, tehát kikönyvelik a béredet, neked meg csökken a 120 napod, amit így dolgozhatsz.
Gyakorlatilag senkit se köt semmi, kidobhat téged mint egy kutyát, te meg leszarhatod, és nem mész be.
4: majd január 1-el kezdődik újra a keret. Amire te gondolsz, az az egy cégnél maximum eltölthető 90 nap.
Sajnos vannak cégek, ahol pofátlanul bent tartanak napokat, a munkavállaló meg nem érti az adóbevallásban a több tízezer többlet bevételt.
90 vagy 120 nap a keret, attól függően, hogy milyen fajta egyszerűsített foglalkoztatás. Ez munkáltatónként értendő, nem évente. Ha én akarok, akkor 365 napot is dolgozhatok egyszerűsített foglalkoztatással egy évben, megfelelő számú munkáltatóval.
Kérdező: igen.
Kérdező: igen
7:linkelnél erről egy oldalt, ahol ez így le van írva?
Efotörvényben megtalálod.
De szerintem te kicsit kevered a dolgokat. A 120 nap az mezőgazdasági és turisztikai idénymunka esetén áll, ott valóban /év van.
De alkalmi munkánál 90 nap munkáltatónként. Nem éves szinten. Itt nincs más ilyen korlát (nyilván az egyhuzamban max 5 nap és a havi 15 nap kivételével).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!