Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mennyi kezdőtőkével rendelkezt...

Mennyi kezdőtőkével rendelkeztetek, amikor külföldre költöztetek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A kérdés azokhoz szól, akik már meglépték a külföldre költözést: melyik országot választottátok, és mennyi pénzzel indultatok neki? Volt már fix. munkátok, vagy ott kerestetek?

Köszönöm előre is, ha válaszoltok!

2021. jún. 20. 18:06
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
4 és fél éve költöztünk Németországba. Volt több tartalékunk, de kb. Másfél-2 milliót költöttünk az elején (kaució, 1. havi bérlet és élet, legfontosabb pár bútor). Már előtte otthonról kerestem melót, a feleségem az elején nem dolgozott, csak nyelvet tanul.
2021. jún. 20. 18:25
 2/7 anonim ***** válasza:
39%
Hollandia, 12 millióval indultam neki.
2021. jún. 20. 19:57
 3/7 anonim ***** válasza:

Fix munkára jöttünk ki Németországba, a párom cége fizette az első hónapban a szállást. Majd az első lakást bútorozottan vettük ki, határozott, 1 éves időtartamú szerződéssel.

Csak az első havi költségeket kellett fedezni, mert második hónapban már kaptunk fizetést (időközben én is elhelyezkedtem).

Kb. 400 ezret hoztunk magunkkal az első hónapra.

A költségek nagyban függenek attól, hogy már biztos állásra jössz ki, vagy itt állsz neki keresgélni, illetve, hogy van-e szállásod.

Ha csak úgy, kalandvágyból vágsz neki, akkor mindenképpen legyen annyid. amiből akár fél évig is kihúzod, bár az elég húzós összeg lenne.

Érdemes úgy nekivágni, ha már van egy helyed (munka és lakhatás), amire kiérsz. Úgy sokkal könnyebb lenne.

2021. jún. 20. 19:57
 4/7 anonim ***** válasza:
66%
Magyarorszagra koltoztem romaniabol. 300.000 forintnyi hitelem volt, kb annyit tudtam felvenni meg akkori munkaviszonyommal. Olcso albit kerestem, szar melot, csak hogy megvessem a labam valahogy. Azota sok minden valtozott de sose mennek vissza
2021. jún. 20. 20:53
 5/7 BeefEater ***** válasza:
100%
UK, nagyjából 600000 Ft kellett.
2021. jún. 22. 15:03
 6/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! :)
2021. jún. 22. 18:00
 7/7 anonim ***** válasza:
Írország, anno €6000 volt
2021. nov. 30. 04:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!