Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha kizárólag jutalék alapú...

Ha kizárólag jutalék alapú bérezésben vagyok az munkaviszonynak minősül?

Figyelt kérdés
értem ez alatt azt, hogy a tb-t, szja-t, nyugdíjjárulékot a munkaadóm megfizeti utánam és én a nettó jutalékot kapom átutalva?

2021. máj. 29. 21:34
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerződésfüggő, ha valami Zepter ügynök vagy akkor nyilván nem. Nem hallottam még alkalmazottként teljesen jutalékos rendszert soha.
2021. máj. 29. 21:42
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Akár lehet munkaviszony is. De nem tudod, hogy milyen szerződést írtál alá?
2021. máj. 29. 21:43
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha jol gondolom ilyenkor vallalkozokent alkalmaz a legtobb hely, mondjuk KATAskent, szoval magad utan fizetsz.
2021. máj. 30. 00:15
 4/10 anonim ***** válasza:
78%

Munkaviszonyban nem lehetsz, mivel munkaviszony után minimálbér minimum jár, csak jutalékért munkaviszonyban a magyar jog szerint nem dolgozhatsz.

De gondolom, a munkaszerződés hiánya feltűnt

2021. máj. 30. 00:54
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Milyen szerződést írtál alá Drága Bogár?

Talán meg kellene nézni, és akkor számunkra is kiderülne, hogy milyen jellegű foglalkoztatásban veszel részt.

Minden azon múlik. Munkaviszony? Megbízási jogviszony?

Munkaviszony kizárólag akkor van, ha arra köttök megállapodást. Az a szerződésből egyértelműen kiderül. Benne van, hogy "munkaviszonyt létesít..."

2021. máj. 30. 05:40
 6/10 anonim ***** válasza:
57%

Mennyi TB-t fizet utánad, ha nem tudja mennyit keresel?

Szerintem nézd meg az eü adatbázisban, hogy mi van a tb státuszodon?

Sokszor még napi 8 órás dolgozót se jelentenek be.

2021. máj. 30. 12:49
 7/10 A kérdező kommentje:
még nem ott dolgozom. megbízási díj címszó alatt utalnák a jutalékot ha ez segít. ebben az esetben kata s lennék?
2021. jún. 3. 21:19
 8/10 anonim ***** válasza:
Ha nem munkabér, akkor nem munkaviszony. Jól látod.
2021. jún. 3. 21:32
 9/10 anonim ***** válasza:

"még nem ott dolgozom. megbízási díj címszó alatt utalnák a jutalékot"

Akkor az megbízási szerződés alapján menne, nem pedig munkaszerződés alapján. Munkaszerződéskor munkaviszony jön létre, és munkabért fizet a munkáltató, nem jutalékot. Megbízási szerződés alapján megbízási díjat kapsz a foglalkoztatótól. Az egy megbízási jogviszony lesz, nem pedig munkaviszony. Önálló tevékenységből származó jövedelemként más az SZJA adózása is a munkaviszonyos bérhez képest -> költségelszámolási lehetőség.

2021. jún. 5. 05:07
 10/10 A kérdező kommentje:
köszike
2021. jún. 11. 22:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!