Hogyan lehet az, hogy egy öngyújtó CSAK 100 forintba kerül, ami mégis csak egy összetett szerkezet ???
Szerintem teljesen jogos a kérdező kérdése.
Vannak olyan ténylegesen faék egyszerűséggel előállítható termékek, amiket Kínából aliexpressen 300Ft-ért kihoznak (vagy kihoztak mielőtt bevezették az ilyen termékek sápolását) és ugyan azt a magyar hiéna vállalkozó a boltjában már 1500-2000Ft-ért próbálja tovább passzolni.
Szóval ilyen alapon egy öngyujtóért is kérhetnének 1000-1500Ft-ot.
Ezt javaslom elolvasni, ha érdekel: [link]
Röviden összefoglalva minél nagyobb mennyiségben gyártasz valamit, annál olcsóbb per darab. Ha minden öngyújtót kézműves műhelyekben faragnának mesteremberek órákig, akkor valóban drágább lenne.
#4 azért mert mire beérkezik Magyarországra megvámolják, és be kell rá fizetni 27% áfát. A 300 Ft ból így lesz 600 Ft.
600Ft ra még kell profit. 10% profittal a vállalkozó csődbe fog menni, ezért tesz rá 100% profitit így eladja 1200Ft ért. Viszont ez bevétel neki, ennek kb 20-40%át fogja tudni kivenni osztalékként a cégből profitként.
Mert gondolj bele:
-Mire használják?
-hogy állítják elő?
-hol készül?
Én viszont láttam asia centesben egy pisztoly kinézettű pisztolyt aluminumből 2000 ezerért,és gondolj bele,veszel 100-150-ért öngyújtót,ahhoz képes miből van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!