Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mi történik ha nem fizetem...

Andada25 kérdése:

Mi történik ha nem fizetem ki,az örökölt tartozást?

Figyelt kérdés
Örökölttünk testvéremmel egy házat, 2.5 hektár földet és egy autót 3 éve. Valamint majd 2 millió tartozást.Ügyvédünk volt,aki elméletileg foglalkozott a tartozás körüli dolgokkal. Állítása szerint,több emailben is tájékoztatta a behajtócéget hogy szeretnénk kifizetni. A földet akartuk eladni,abból a tartozást rendezni. De nem történt semmi, hiába kérdezgettem az ügyvédet, mindig volt valami kifogás. Na ma kaptunk felszólítást,hogy 2 héten belül fizessük ki,a ma már több mint 2 millió tartozást. De nem tudjuk kifizetni, meg én nem is akarok ezzel foglalkozni. Több probléma is volt már az örökséggel, mindig mindent nekem kellet intézni, testvérem csak várta a csodát. Nekem elegem van ebből, nem akarok foglalkozni vele többet. Szóval mi történik, ha nem fizetjük ki? A ház,a föld és az autó is megvan.

2021. máj. 21. 14:55
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Végrehajtás.
2021. máj. 21. 15:04
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

A behajtó jön majd érte, ha nem sikerül legalább részlefizetésben megállapodni. A tartozás már megvan, nem mondtál le róla, azt így megörökölted, és rajtad/rajtatok hajtják majd be.

A tartozás jellegétől és részleteitől függ, pl. ha a ház volt a fedezet, akkor az ugrott, elárverezik.

A földet nem tudod gyorsan eladni, mert ha termőföld nullás helyrajzi számmal, ki kell függeszteni, ebből pénzt nagyjából 3-4 hónap múlva kapnál, ha most azonnal lenne rá egy vevő és még ma alá lenne írva a szerződés.

Egy új ügyvédet kell keresni, aki valóban foglalkozik az ügyekkel. Meg nyomatékosítani és csinálni a dolgokat, mert 3 évig ülni és várni a semmire az összes fél hibája.

2021. máj. 21. 15:04
 3/12 A kérdező kommentje:

Igen tudom, hogy mindenki hibája. Ez egy áruhitel tartozás vagy mi, nincs fedezet. Egyezkedni nincs értelme,saját vagyonomból nem akarok fizetni. Mint írtam,mindig tőllem várják a megoldást, nem foglalkozok vele tovább. Nyugodtan elárverezhetik az egész örökséget.

Tudtommal saját vagyonommal nem kell rendezni a tartozást.

2021. máj. 21. 15:46
 4/12 A kérdező kommentje:
Végrehajtás alatt mi történik? Viszik a házat,földet?
2021. máj. 21. 15:48
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha elfogadtad az örökséget akkor a tartozás is a tiéd. Az örökség a te vagyontárgyad a tartozás a te tartozásod. A végrehajtó pedig azt viszi jó nyomott áron amiből a leghamarabb pénzt tud csináni. Nem érdekli hogy te mit szeretnél.
2021. máj. 21. 16:26
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
A végrehajtó az ingósággal kezd. Utána az ingatlan, föld, állat. De lehet, hogy simán azzal nyit, hogy letilt a fizudból!!!
2021. máj. 21. 16:40
 7/12 A kérdező kommentje:
Az örökölt tartozásért az örökség mértékéig kell felelni. A saját vagyonommal nem,tehát a fizetésemhez se nyúlhatnak.
2021. máj. 21. 17:53
 8/12 anonim ***** válasza:
75%

7.-re.

"...az örökség mértékéig kell felelni"

Te írtad!

Ez azt jelenti, ha örököltél egy 4M értékű kocsit, ami után az örökösödési mondjuk...hasra ütök: 250, akkor 250-el lógsz az államnak.

Azt a 250-et meg igenis levonhatom a fizudból! Igaz, arányosan.

2021. máj. 21. 17:57
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

"Az örökölt tartozásért az örökség mértékéig kell felelni. A saját vagyonommal nem,tehát a fizetésemhez se nyúlhatnak."

De. Ez amit írsz azt jelenti, hogy ha örökölsz 5 millió kp-t, meg egy 20 milliós hitelt, akkor a hitel többi részét "elveszik", tehát hitelt is csak 5 milliót örökölhetsz maximum. De te a 2 milliónál jóval több vagyont örököltél, így ez nem áll fent. Szóval ugyanúgy behajtják, mintha a te tartozásod lenne (mert az is). Onnantól hogy az örökösödési eljárás lezárult, nincs megkülönböztetve az örökölt vagyon, és tartozás sem, mind a tiéd.

2021. máj. 21. 21:05
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

8.-nál és a 9.-nél a pont.

Szóval ha már a neveden van az örökség, akkor az a TE saját vagyonod, és foglalható!!!

2021. máj. 21. 21:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!