Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Lehet így "dolgozni"?

Lehet így "dolgozni"?

Figyelt kérdés

Mivel nincs állandó bejelentett munkám nem kaphatok meg majd minden támogatást ha kisbabám születik, olyan megoldás létezik, hogy valaki bejelent, de én nem dolgozok? Természetesen kifizetem magam után a járulékokat a "munkáltatómnak". A jelenlegi munkahelyemen a tulajdonos nem hajlandó rendesen bejelenteni, csak napi bejelentéssel foglalkoztat, a fizetésem ugyan több a soknál, de mégsem rendes munkaviszony, a terhességem utolsó hónapjaiban nem is fogok tudni dolgozni, és utána is minimum 3 évet otthon szeretnék maradni a gyermekemmel.

Mielőtt bárki rosszat gondolna egy boltban dolgozom amit a sajátomként csinálok csak bizonyos okok miatt nem tudom átvenni az egészet egyelőre.

2021. máj. 12. 16:32
 1/8 anonim ***** válasza:
74%
Milyen támogatást nem kaphatsz meg?
2021. máj. 12. 16:34
 2/8 A kérdező kommentje:
Például a CSED-et.
2021. máj. 12. 16:45
 3/8 anonim ***** válasza:
86%

Már terhes vagy, vagy csak tervezed?

Amúgy, meg lehet oldani, ha van ismerősöd, persze. Viszont amennyit fizetni kell (munkavállalót és munkáltatót terhelő járulékok is) , annyiból már bőven kijön egy 75 ezres katas vállalkozás is és az legalább tiszta, nincs benne trükközés. Nem kell, hogy bevételed is legyen.

2021. máj. 12. 16:46
 4/8 A kérdező kommentje:
Még csak tervezem kb. októberre
2021. máj. 12. 16:59
 5/8 anonim ***** válasza:
76%

És a 365 napod meglesz?

Amúgy kiváltasz egy katás vállalkozást és fizetsz havi 75k-t sz államnak

Nem mellesleg:

“ Mielőtt bárki rosszat gondolna egy boltban dolgozom amit a sajátomként csinálok csak bizonyos okok miatt nem tudom átvenni az egészet egyelőre.” ezt lepapíroztátok?

2021. máj. 12. 20:41
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Azt vedd figyelembe hogy ezek a tamogatasok a fizetesed 70%ban vannak maximalizalva, szoval ha te minimalra vagy bejelentve azzal annyira sok penzt nem fogsz kapni.
2021. máj. 12. 21:24
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

A csed év közepétől pl 100% lesz.

De még a minimálbér 70%-a is jóval több, mint a huszonpárezres gyes.

2021. máj. 12. 21:50
 8/8 A kérdező kommentje:
Igen, le van papírozva. :)
2021. máj. 12. 22:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!