Van-e hosszú távú tőkeáttétes lehetőség alacsony (maximum 4%-os) kamat mellett?
Ha ki tuduk hozni a részvénykereskedésből egy ÁTLAG 7%-os hozamot, akkor megérné (gondolom) felvenni 3%-os tőkeáttétes kamatot.
Még akkor is, ha az éves kereskdési költség (vétel-eladás) +1% lenne.
Ha van 3%-os lakáshitel, akkor csak van valahol 4%-os hitel tőzsdei kölcsönre is. Vagy mégsem?
Szerintem a határidős piacokon vagy opciós piacokon megfelelő tudás és tapasztalat mellett sokkal jobban lehet kezelni a kockázatot, mint azzal, hogy egyszerűen marginra veszel részvényeket.
Miért mondom ezt? Érdemes rákeresni, hogy áll most a Margin Debt/ Nominal GDP, utoljára 2000 környékén rakétázott ennyire feszes tempóban. A márciusban bedőlő hedge fund sem véletlen...
A napon belüli kereskedés azért nem érdekel, mert ott mindenki bukik, csak a brókercég jár jól a sok 0,3%-os brókeri díjakból.
Hiába hoz az aktív kereskedés többet, elviszik a többlet költségek.
Az IB ügyében írok neked privátot! Ezt vedd fenyegetsének:))
"1929 csütörtökéig sokan így gondolták, mielőtt követték a mélybe zuhanó részvényárakat manhattan felhőkarcolóiból..."
Nekem 50 millióm van részvényekben, ha elveszíteném a mai nap a 60%-át, 20 millióból még mindig vehetnék egy szép kis lakást magamnak Sopronban.
Ezért nem stresszelek:)
#5 vagyok, nem daytradere gondoltam, hanem swing trade. De ha nincs stratégiád és rendszered, a marginra vett részvények ugyanúgy elviszik a számlát - ennek egyszerűen az az oka, hogy elköveted a legnagyobb hibát, amit mindenki elkövet legalább egyszer, ez pedig a pozíció túlméretezése. A margin egyenes út a számlarobbantáshoz.
De térjünk rá vissza pár év múlva ehhez az esettanulmányhoz :)
Borzasztó türelmes vagyok, egyetértek, a mohóság az egy nagy ellenség.
Nem tőzsdézéssel kell meggazdagodni, hanem tanulással és egy jó szakmával.
A befektetés csak évtizedes távon működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!