Miért találták ki úgy a szabadságolást, hogy 1 évben csak 20 nap az alapszabadság?
"Őket irigylem, de mindjárt elmondom azt is, hogy miért."
Akkor menj amerikába céget alapítani, ha irigyled...
Neked 26 ember munkájára van szükséged, nem 20. Ennyi erővel mondhatnád hogy 10 ember munkájára van szükséged, ha naponta 16 órát dolgoznának. Sőt jöjjenek be karácsonykor is..
#11, csakhogy ő 26 embernek ad munkát,te meg egynek sem.
Kapjál már a fejedhez!
"csakhogy ő 26 embernek ad munkát"
És ettől automatikusan igaza lesz?
"te meg egynek sem."
Ezt miből szűrted le, írtam én ilyet?
"Kapjál már a fejedhez!"
Mégis miért?
Összesen annyit szűrtem le a válaszodból, hogy én húzzak el, csak mert nem foglalkoztatok (szerinted) senkit. Nem tudtam hogy ez feltétele a hozzászólásnak...
Egyébként meg "Nem kell ahhoz szakácsnak lenni, hogy megmondjam, hogy szar ízű a főzelék"
Nem értem, ha valaki (szerinted) nem munkáltató, miért ne szólhatna hozzá egy ilyen kérdéshez.
Ennek a 100 napot nem dolgozunk-dolognak van ám egy olyan aspektusa is, hogy nem minden embernek van rendes élete, hobbija, családja a munkája mellett, és ha azok az emberek nem lennének rákötelezve a munkára, akkor olyan dolgokkal ütnék el az időt sokan, nevezzük egyszerűbb rétegnek, ami nagyon káros társadalmi szinten. Ha az ilyen embereknek kevesebb munkával ugyanannyi pénzt van lehetőségük megkeresni, akkor több idejük marad lopni, csalni, ügyeskedni. A társadalom tagjainak nagy része nem felelős felnőtt ember, ezt is érdemes beleszámolni, ezért haragszom amikor alapjövedelemről beszélnek egyesek. Van akinek ha annyi biztosítva van, hogy nem hal éhen és meg tudja venni a napi piáját az bőven elég a többi idejét meg olyan elfoglaltsággal tölti amivel másnak kárt okoz.
Tehát ez nem csak gazdasági, de elég keményen szociológiai kérdés is. Sajnos le kell foglalni az embereket, nem mindenki operába, iskolába, moziba, étterembe, színházba járna a felszabadult idejében.
260-20 napot dolgozol egy évben, az kb 240 nap.
365-240 = 125 nap szabadság.
Olvastam egy cikket, az 1800-as évek végén egy amerikai gyárban minden nap dolgoztak. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!