Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miért találták ki úgy a...

Miért találták ki úgy a szabadságolást, hogy 1 évben csak 20 nap az alapszabadság?

Figyelt kérdés
Miért nem lehetne úgy, hogy alapból 1 hónap legyen és az emelkedne mondjuk 90-100 napig? Az nem lenne sokkal emberségesebb?

2021. máj. 8. 01:58
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
92%
De, emberségesebb lenne. Ha szerinted ez jobb, alapíts vállalkozást, és vegyél fel oda embereket ilyen feltételekkel. Én leszek az első jelentkező. Egy évben hétvégéket, ünnepnapokat, átlagos számú szabadságot leszámítva kb 220-230 munkanap van. Ha száz nap lenne a szabadság, az év napjainak kevesebb mint a felén dolgoznánk. Nyilván ez jól hangzik, csak a gazdaságnak valamitől mennie kell előre. Ha én az év 200 szabadnapjának egyikén étterembe akarnék menni, ki szolgálna ki? Mindenhol dupla személyzetet kéne alklmazni, mert a fele brigád mindig szabadságon lenne.
2021. máj. 8. 02:48
 2/16 molnarmarcell21 ***** válasza:
84%

Sok helyen ennyi se jár. Nem kitalálták, ennyiért küzdöttek meg a szakszervezetek. Nálunk viszonylag jó a helyzet.

[link]

2021. máj. 8. 03:22
 3/16 anonim ***** válasza:
88%

Jelenleg 52*2+20=124 szabadnapod + az ünnepnapok vannak.

Balázska mi tart téged vissza, hogy a hámbízódban 20-nál több szabit adjál???

2021. máj. 8. 08:35
 4/16 anonim ***** válasza:
81%
A múltkor a hatórás munkaidővel jöttél, most meg ez. Valld be inkább, hogy utálod a munkád. Aztán tegyél valamit, hogy változzon.
2021. máj. 8. 08:48
 5/16 anonim ***** válasza:
84%
Mivel 20-21-22 munkanap van egy hónapban, így tulképp máris megvalósult a kívánságod, egy hónapnyi szabadságod van.
2021. máj. 8. 08:49
 6/16 anonim ***** válasza:
81%

Azért, mert így is vannak olyanok, akiknek ilyen olyan okokból 40 nap szabijuk van, ki se tudják venni. Ez 2 munkahónapnyi szabadság!

Amúgy itthon jóval több van, mint más országokban, pl. Amerikában nincs ez a több hónapnyi szabadság rendszer. 20 napod 25 éves korodig van, onnantól 3 évente kapsz +1-et. A 20 nap is egy hónap könyörgöm.

2021. máj. 8. 09:06
 7/16 anonim ***** válasza:
37%

Legyél tanár akkor kb 45 nap szabadságod lesz!

Ez a 20 nap szabadság fizetett szabadság. Ha te vagy egy vállalkozó akkor a munkavállalóid szabadságát neked kell fizetni. Ez nem két forint.

2021. máj. 8. 09:19
 8/16 anonim ***** válasza:
93%

Mint 5 fős cég munkáltatója mondom, hogy a kérdező által vázolt esetben azonnal el kellene küldenem az összes embert, és egyedül vinném tovább a businesst. Annak minden hátrányával együtt.

Honnan a francból tudnék kitermelni akkora profitot, hogy abból 3-4 hónapig nyaralni küldjem a dolgozóimat, miközben adom nekik a fizut és fizetem a járulékokat is??? Elárulom: átlag munkaadóként ezt sehogy nem tudom megtenni. Ha ez így működne, én is elmennék alkalmazottnak, mert az azt jelentené, hogy valamit nagyon szarul csinálok a jelenlegi cégemben. :-)

2021. máj. 8. 10:53
 9/16 anonim ***** válasza:
86%

"csak" 20 nap?

MÁR annyi.

Tudod ez 0-ról indult, bő száz éve.

2021. máj. 8. 15:27
 10/16 anonim ***** válasza:
69%

Amerikában havonta 1 nap fizetett szabadság van.

Őket irigylem, de mindjárt elmondom azt is, hogy miért.

Egy olyan cégem van, ahol jelenleg 20 ember munkájára van szükségem. Ehhez a jelenlegi szabályok szerint 26 embert kell felvegyek és folyamatosan fizessek, mert a 26-ból kettő táppénzen van és 4 szabadságon van. És a 26 emberből tud dolgozni folymatosan 20 fő.

Szóval ahhoz, hogy 20 fő dolgozzon, cégesen 26 ember bérét kell folymatosan kitermelni.

Jelenleg durván 220 munkanap van egy évben. Ha ebből 100 nap lenne a fizetett szabadság, akkor nekem ahhoz, hogy 20 ember mindig dolgozzon egyszerre, legalább 40 embert kellene felvennem és folyamatosan fizetnem.

Kedves kérdező. Ha te csinálnál egy olyan céget, ahol 20 ember munkájára van szükség - te hány fő felvételét tartanád "emberségesnek"???

2021. máj. 8. 23:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!