Tényleg katasztrófára kell felkészülni ezekben a szektorokban?
Figyelt kérdés
Alighogy elkezdtünk kiszabadulni a sokhónapos lezárásokból, máris megkezdték a riogatást a következő hullámokkal. Viszont a turizmus és vendéglátó szektort borzalmasan megviselte ez az időszak, sokan csődbe mentek, mások épphogy túlélték. Most ezek a túlélők igyekeznek összeszedni magukat. De lelkileg és anyagilag rengeteg ember teljesen kikészült. És óriási a bizonytalanság, rengetegen elhagyták a pályát. Érdemes egyáltalán a dolgozóknak maradniuk vagy mindenki jobban teszi, ha inkább keres más munkát, a hagyományos vendéglátás és idegenforgalom pedig eltűnik a süllyesztőben?2021. máj. 2. 23:34
1/6 anonim válasza:
ideje lenne egyébként. nem volt normális az a mértékű harácsolás ami a vendéglátóiparban és az idegenforgalomban ment
2/6 anonim válasza:
Ja, úgy megviselte, hogy némelyik azóta se tért magához, 25%-kal árat emelt, egy nappal nyitás előtt felvett szakképzetlen felszolgálókat, nyugdíjkorhatár közeli szakácsnőt, meg is van az eredménye, két napja egy nromális értékelést nem kapott. Az ilyen menjen is csődbe a többi, normális érdekében.
3/6 anonim válasza:
Oszinten, ez az idegenforgalom is szakma de lehet ennel sokkal erdekesebbeket is csinalni. Eljon majd az a vilag is amikor tenyleg nem lesz szukseg masra csak a kiszallitasra es keves vendeglos marad meg, mivel enni kell, de bemutatni es korbevezetni mar nem.
4/6 anonim válasza:
Sokan elhagytak a szakmát már most. Alig találni szakképzett, profi szakácsot, pincért...
Egyébként teljesen megertem, hogy valaki nem marad lojális ahhoz a céghez ami nem segített neki amikor bajban volt. Most megindenki keresi az új embereket.
Nehéz év jön még akkor is, ha lehet nyitni.
5/6 anonim válasza:
A védettségi igazolványos rendszerrel nem hiszem, hogy megint olyan erős korlátozások elébe nézünk.
6/6 anonim válasza:
"sokan csődbe mentek, mások épphogy túlélték. "
A vendéglátó helyek 90%-a egy pillanat elküldte a dolgozókat.
Ezek után még egy szakképzett pincér vagy szakács is meg fogja gondolni 1000-szer, hogy egyáltalán vállal-e szezonális munkát.
Olyan helyen, ahol a jó munkája ellenére 08.31.-én automatikusan elküldik.
Ismerek olyant, aki vendéglátós létére elektronikai gyárban helyezkedett el, mint sorvezető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!