Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miért drágább a hazai zöldség-...

Miért drágább a hazai zöldség-gyümölcs áru, mint a külföldi?

Figyelt kérdés

Magam is a kereskedelemben dolgozom (bolti eladó-pénztáros vagyok), ennek ellenére nem értem, hogy a hazai zöldség-gyümölcs áru miért drágább a külföldinél.

Ugyan is az lenne a logikus, hogy a hazai zöldség-gyümölcs áru legyen az olcsóbb, mert arra nem kell plussz pénzt fizetni az importálás miatt, ellenben a külföldi zöldség-gyümölcs áruval.

Szóval nem értem miért.

Előre is köszönöm a (normális) válaszokat.

2021. máj. 2. 16:05
 1/5 anonim ***** válasza:
30%
Az EU-n belül nincs vám, csak szállítási költség, de az nagyságrendileg sokkal kisebb tétel. Egyes nyugat-európai országok mezőgazdaságát elég komolyan támogatja az EU, ráadásul a fejlett technológia gazdaságosabbá teszi a termelést.
2021. máj. 2. 16:26
 2/5 anonim ***** válasza:
10%
Melyik kulfoldi orszagokban olcsobb kerdezo?
2021. máj. 2. 16:38
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
2-es, nem azt írta a kérdező, hogy külföldön olcsóbb, hanem azt, hogy a külföldi áru olcsóbb (itthon) Ezt már én is tapasztaltam, kérdező, ez elsősorban attól van, hogy itthon magas adóterhek vannak. Plussz alacsony a felvásárlási ár. de utána még a nagykereskedő plusz a kiskereskedő is ráteszi a maga hasznát.
2021. máj. 2. 17:07
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Az is közrejátszik, hogy Mo-n elég jó minőségű a termőföld és jó minőségűek a termények is, ezért a gazdák ezeket a jobban fizető külföldi viszonteladónak adják el magas áron, amit a hazai viszonteladó nem tudna kifizetni.

Szóval a finom magyar megy külföldre jó pénzért, a sz*rabb minőségű külföldi meg jön be.

2021. máj. 2. 19:32
 5/5 A kérdező kommentje:

Így már érthető.

Köszönöm a válaszokat.

2021. máj. 4. 13:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!