Hol és hogyan tudok bitcoinnal fizetni? Vagy be kell váltani forintra?
Akk így nem lenne túl nagy a kockázat 🤔 #10
Meg ha neked nincs forintod, úgyugy tudsz vele fizetni üzletekben? (H&M, Lidl, stb XD)
Amúgy nézz bitcoin tutorial videókat. Boltban bitcoinnal tényleg nem éri meg fizetni, mert van, hogy egyik percben még egy bitcoin 15 millió forintot ér, a másikban meg már pl 15,4 milliót :D
Például pár hónapja, amikor a Tesla befektetett bitcoinba, akkor egyik percről a másikra 1 bitcoin értéke megnőtt 4-5 millióval :D
SIDLER22 ,
Régi már a kérdés de megpróbálom hátha..
ugye a Binance card 2023ban megszűnt,
Most hogy tudsz fizetni?
Köszi a választ!
Sehogy. Eddig sem fizettem kriptóval és már eléggé háttérbe szorult nálam ez a téma. Van egy Ledger tárcám amin tárolok pár Ethereumot meg Polkadot-ot. Megvárom míg felmegy az értékük és kiveszem őket. Bénáskodásaim miatt elég sokat buktam már ezen a dolgon. Jelenleg azt várom, hogy ez a befektetésem legalább ne legyen teljes csőd.
Ha sikerült nagyjából annyi pénzt kivennem amit beleraktam. Szerintem felhagyok a befektetés alapú kriptózással és a technikailag autentikus kriptók felé fogok kanyarodni. Jelenleg ebből a Monero a legesélyesebb. Nem lehet vele nagyokat kaszálni, de ez áll a legközelebb ahhoz a filozófiához amilyennek egy kriptónak lennie kéne.
Igen, én is a Monero vagy Zcash fele hajlok a funkcióik miatt is. Illetve a gyorsan értékváltozók amik napi szinten tudnak egy értelmes százalékot hozni..természetesen folyamatosan ehhez nézni is kell. Megkérdezhetem, hogy min buktál?
Köszönöm a választ!
Alapvetően már azon buktam kb 60 ezret, hogy kriptót vettem. Ugyanis az olcsóbbik út annak idején a Revolutról Binance-re való utalás lett volna. Ehelyett én a coinmixed-en (mára már meg is szűnt) vettem kriptót amin már csak a vétel után vettem észre, hogy a vásárlás miatt lenyúltak 60 ezret.
Aztán átraktam erről az oldalról Binance-re. Tranzakciós költség.
Binance-en váltogattam ide-oda a kriptók között. Tranzakciós költség.
Szerintem alsó hangon 2-3 ezer forint biztos el ment arra, hogy csak pakolgattam ide-oda a pénzt.
Bepróbálkoztam kis tőzsdével is. Ott kb 30 ezret buktam. Aztán leálltam. Többet nem akartam bukni.
Vettem egy Ledger-t, hogy hosszabb távra kirakjam rá a kriptót.
A pénzt elutaltam Binance-ről a Ledger-re. Tranzakciós költség.
Ledger-en úgy voltam vele, hogy ami maradt azt legalább berakom Stake-elni Polkadot-ba. Átváltottam a manit Polkadotba. Tranzakciós költség.
Miután átváltottam, a program volt olyan rendes, hogy kiírta, hogy "ja amúgy 200 polkadot kéne a Stake-eléshez", nekem meg volt kb 40.
Akkor nem akartam az összes pénzemet Polkadot-ban hagyni úgyhogy átváltottam egy részét 0.1 Ethereumra. Tranzakciós költség.
Szóval most ott tartok, hogy az egész mutatványra ráment összesen 665 235 Forint és most ebből maradt 0.1 Ethereum és 31.63684095 Polkadot.
A tervem, hogy megvárom, hogy legalább nullára felmenjen. Nehéz lesz mivel még a jelenlegi csúcsokat is bőven túl kell teljesíteni. És akkor megpróbálom a lehető legolcsóbb módon kivenni.
Ha ez megvan akkor visszavonulok picit és megvárom a következő bikapiacot.
Addig meg el van ott az a kis pénz. Engem már úgysem zavar.
A tranzakciós költségekkel szerinted sokat buktál volna, akkor, ha amikor gyengül a polkadot akkor eladod a meglévőket, és olcsón veszel újakat ?
(Mert most nagyon magasan volt de bezuhant felére )
Köszönöm a válaszod !
Gondolom igen.
Nem szoktam ilyeneken gondolkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!