Egy vagyonos ember hogyan dolgozza fel vagy éli meg, hogy meggazdagodott?
Így 22 évesen velem a következő történt:
Ősszel Tippmixen nyertem 450.000Ft-ot, megmutattam szüleimnek, nagybátyámnak, némelyik haveromnak eldicsekedtem aztán mivel hirtelen jött ennyi pénz nem tudtam mit kezdjek vele és még többet akartam.
Szóval két hét alatt elköltöttem belőle 150.000Ft-ot ruhára, könyvekre, szüleimnek is vettem belőle ajándékot karácsonykor.
A maradék 300.000Ft-ból jogosítványt akartam, de úgy voltam vele hogy utána kéne egy autó is, mert akkor mesterképzésre más egyetemre is tudnék járni. Szóval többet akartam, 2 hónap alatt eljátszottam 250.000Ft-ot (ebből 200.000Ft-ot kaszinóval, 50.000-et tippmixel), ami megmaradt az most is megvan, közben kerestem diákmunkát is, úgyhogy 1 hónapja dolgozok hogy valahogy meglegyen a jogosítvány ára.
Hozzáteszem nem tartozok jó módban élő családba, így nem is várhatom el hogy szüleim bármit is finanszírozzanak helyettem.
Én úgy éltem meg ezt hogy tanultam belőle, sokkal, de sokkal jobban megbecsülöm a pénzt. Arra is rájöttem hogy nem érdemes senkinek eldicsekedni semmiféle pénzzel kapcsolatos dolgot, mert csak irigységet szül. Ha ismét hirtelen kapnék hasonló összeget, akkor tanfolyamra költeném, önfejlesztésre, engem az motivál hogy szüleimet kisegíthessem anyagilag a későbbiekben, úgyhogy amióta tanultam az esetből kétszer olyan motivált is vagyok.
Nem írom le hogy mennyit mert jön a mínusz. De nekem 20 ev munkája van benne.
Nem tudom hogy éltem meg, nyugodt vagyok mert anyagi biztonság adott, de alapvetően introvertalt ember lévén nem vagyok rongyrazos, tudom mit jelent megdolgozni valamiért.
Nekem nem változott semmi, ugyanazok a barátaim mint 10 éve is. A többség viszonylag jól keres (700 nettó felett), mert sok a programozó meg mérnök, szóval nem lóg ki túlságosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!