Tőzsde demón hogy keletkezik vételi pozíció zárásával nyereség ha azzal még nem adtam el?
Figyelt kérdés
Én azt hittem, hogy a zárással eladom azt amit korábban olcsóbban vettem. De most látom, hogy van külön eladás is. Ebből az lenne a logika, hogy amikor relatív olcsó, akkor kell vételt indítani és amikor relatív fent van az ára akkor az eladást? Miért hívják ezeket shortnak meg longnak? Hogy lehet olyat eladni amit nem is vettem? Mi van ha csak vételeket bonyolítok vagy fordítva? Köszi aki tud és szeretne segíteni.:)2021. ápr. 26. 12:32
1/6 anonim válasza:
Keress rá Dörner Csengére YouTubeon. Az egyik videójában érthetően elmagyarázza.
2/6 A kérdező kommentje:
Ma délelőtt néztem végig egy másik youtuber vagy 30 videóját... esetleg tudnál a címből is valami részletet írni? Mert egyelőre nem találtam amit javasoltál.
2021. ápr. 26. 12:46
3/6 A kérdező kommentje:
Most azt se értem, hogy ha a nyitási árfolyam kevesebb mint a jelenlegi árfolyam, akkor a megnyitott eladási pozícióm miért mínuszos? Vagy a nyitási árfolyam nem az amikor nyitottam a pozíciót? Kérlek aki ért hozzá annak ezek alap dolgok és nagyon egyszerű válaszolni rá gondolom.:)
2021. ápr. 26. 13:07
4/6 anonim válasza:
Azert minuszos mert ha eladsz ugy hogy nincs egyenleged akkor shortolsz, vagyis arra spekulalsz hogy az ar lefele esik. Ha meg arra hogy az arfolyam no akkor longolsz. Ha veszel akkor arfolyam novekedes jo neked. Ha meg shortolva adsz el akkor arfolyam csokkenes. Altalaban a short ugy van kezelve hogy ha nincs reszvenyed es eladsz akkor az egyertelmuen short.
5/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm! S ha olyanból adnék el amiből van az is short? Vagy nem fog eltűnni a vételeim közül ha ezt eladom hanem egy külön zárt pozíció lesz valamiért? Még a mennyiségre is figyeltem, hogy annyit adjak el belőle, amennyi az egyik vételem volt.
2021. ápr. 26. 15:07
6/6 anonim válasza:
Erre gondoltam 😀 Más a téma de közben érthetően elmagyarázza
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!