Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Rossz kerületet adtam meg...

Rossz kerületet adtam meg címnek. Mit lehet ilyenkor tenni?

Figyelt kérdés

Barátomnak küldtem egy csomagot Pestre.

Igazából minden adatot jól adott meg kivéve a kerületet, de erre már csak akkor jöttem rá amikor 3. alkalommal sem sikerült kézbesíteniük.

Ilyenkor mit tudok csinálni?

Ha be megyek a Postára és szólok ki tudják javítani? Vagy ha meg adom barátomnak az adatokat ő át veheti a Postán?

2021. ápr. 22. 15:21
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
80%
Ha olyan utca és házszám nincs máshol a városban, akkor megtalálják. Ha mint írod nem találják, akkor bemegy a barátod arra a postára, ahol a csomag van a személyijével, lakcímkártyájával és valószínűleg odaadják neki ha tudja a csomag számát, feladóját, címzettjét és elmondja, hogy rossz kerületet adott meg a feladó véletlenül.
2021. ápr. 22. 15:30
 2/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm 🙂
2021. ápr. 22. 15:35
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Kerületet nem szokás és nem is szükséges beleírni a címbe, ugyanis a kerületet az irányítószám azonosítja. Tehát ha az irányítószám stimmel, akkor a sikertelen kézbesítés oka nem a kerület elírása, hanem a címzett nem vette át a csomagot.
2021. ápr. 22. 16:27
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

Vagy felhívod az ügyfélszolgálatot és mondod nekik, hogy ez van. Kinyomozzák hol a csomag és ahol éppen van, javítják és küldik a jó helyre (elvileg, de nekem hamarabb küldték vissza kézbesíthetetlennel, minthogy intézték volna, nem Bp. volt).

De amúgy igen, Bp. esetében irányítószámban benne van a kerület.

3x nem visznek egy helyre semmit, max 2x egy címhelyre, ha nem volt otthon a címzett és másnap is megpróbálja. Szóval ebben az esetben, ha 3x volt sikertelen, 1x biztos rossz helyen próbálták meg kézbesíteni. Csak remélni lehet, hogy a másik 2 az már a jó címen történt és nem csak össze-vissza megy.

Ha jó helyen van és a címzett nem volt otthon, a körzeti postáján tudja átvenni (vagy helyettes átvevő).

2021. ápr. 22. 16:41
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Ha az irányítószám jó, odatalál.
2021. ápr. 22. 16:57
 6/18 A kérdező kommentje:

A kerület alapján adtam meg az irányító számot sajna 😕

2021. ápr. 22. 17:12
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
Akkotmegy egy kört, majd vissza a feladónak.
2021. ápr. 22. 18:22
 8/18 A kérdező kommentje:

Deeh. 10 napig megőrzik. Ha addig szólok q postának hogy írják át vagy ha elküldöm érte a barátomat a megfelelő adatokkal az nem megoldás?

2021. ápr. 22. 18:37
 9/18 1112 ***** válasza:
100%
Hát én nemtom, de szóval szerintem lehet, hogy mindketten be kellene menjetek oda, és igazoljátok személyi igazolvánnyal, hogy ti vagytok, és hogy azt te adtad fel, mert azé figyeljetek oda, hogy konkrétan beazonosítsátok magatokat; mert bemondásra nem adják oda. Tehát pl neked a lakcímkártyád is lehet,hgoy kellhet, meg ha nálad van a kis halványzöld/fehér cetli, amin a levélnek az azonosító száma van, tehát szerintem akkor lesz az úgy jó; de én tehát nem értek hozzá.
2021. ápr. 22. 18:43
 10/18 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszát!

Ment a zöld!

2021. ápr. 22. 18:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!