A kriptopiac teljes presztízsének elvesztését és bukását eredményezheti, ha a Dogecoin bekerül a top 3 kapitalizációjú coinok közé?
Ez rendben is van, de a Dogecoin szinte ugyanazt a technológiát használja mint a Bitcoin, teljesen mindegy, hogy hülye neve van, vagy hogy a köré épült közösség hülyéskedik. Semmivel nincsen kisebb vagy nagyobb inherens értéke, ezt is ugyanúgy a belé vetett hit táplálja, mint a bitcoint.
Szerintem még jól is jöhet a kriptopiacnak, hogy a hype miatt sokan beszálltak. A legtöbben egyébként is az ilyen csodás bummok miatt érdeklődnek a kriptovaluták miatt, 99% leszarja a forradalmat meg a bankrendszerek béklyóit.
A Dogecoin lényegében nem különbözik a Bitcointól, csak abban, hogy a minerek évi 4%-nyi doge bányászatából élnek (vs Bitcoin minerek, akik az orbitális átutalási díjakból). Ez az infláció, ami amúgy folyamatosan csökken, eltörpül a kriptopiac bővülési üteme mellett, és sok szempontból még jó is.
A Bitcoin mögött sem áll semmilyen cég vagy bankrendszer, sőt, ez az egész lényege. És fizetésre kb. 100x alkalmatlanabb mint a Dogecoin és a legtöbb egyéb kriptovaluta. Mondom ezt úgy, hogy 5x annyi bitcoinom van mint Doge-om, és én már 2014-ben is fizettem bitcoinnal... akkoriban még volt értelme
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!