Ebay - vámérték? Milyen árfolyammal számolják az EUR-t, amikor vámolnak egy kínai terméket?
mert volt már ilyen esetem, és arra emlékszem, hogy volt nekik egy saját NAV-os árfolyamuk, amelynek semmi köze nem volt a piaci (banki vagy MNB) árfolyamokhoz, meg is lepődtem.
hanem valami előző 3 hónap átlagának az így-úgy számított értéke, lényeg h messze alulmaradt a tényleges banki deviza középtől, ez rémlik.
Valaki tisztában van ezzel pontosan? nyilván nem napra meg nyilván változik, de valaki esetleg meg tudja mondani, hogy számolnak?
köszönöm
2020 novemberből egy ilyen papírom, van, de sjanos nem jövök rá, mit mivől, hogyan számoltak:
1, Tételsor érték: USD 24,00
2, Átváltási árfolyam ECB (euró): 1,1704
3, MNB (Ft): 307,25
4, Vámérték / ÁFA-alap: 7374
nem jövök rá, mi mi. tavaly novemberben se lehetett 307 Ft az EUR sztem ...
köszi de sztem ott vmi nagyon nem stimmel. már 7000 Ft-ra is azt írja h vámköteles ...
ahogy én tudom, most kb 13000 Ft-ig nem lehet az. nem?
dehogy. és dehogynem kell számolni, hát akkor eleve úgy rendelek nyilván. jó lenne tudni, dehogy 300 Ft-on múljon h pont áfa-köteles.
kb 37 EUR a határ, nem 22
igen, na de ettől függetlenül még kelelne ismerni az árfolyamokat, mivel a legritkább, hogy EUR-ban van megadva.
valami olyasmi rémlik, hogy az MNB előző negyedéves átlagát veszik figyelembe a ketresztárfolyamokhoz, de nem vagyok biztos benne, csak azt tudom, h valami nagy kavarás van benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!