Nem lesz gond belőle, ha Koreából rendelek két 72 db-os Copic Sketch készletet?
Gond pl: hogy nem érkezik meg, és hogy nem fizeti vissza az árát.
Nem tudom, hogy az áfa+vám dolog hogyan működik, 68000 ft-os rendelésnél (az Japánból volt) nem kellett semmi extrát fizessek. Azt sem tudom, hogy arról számlát küldenek, vagy milyen módon kellene kifizetni. Magánszemély vagyok amúgy.
Ismerőseim is olcsó dolgok után nem fizettek semmilyen plusz adót pl., tényleg nem tudom hogy működik ez.
22euró érték felett kell fizetned áfát, 150euró felett vámot is és azt a teljes összegre.
Attól, hogy ismerőseid meg te nem fizettél, attól még számold bele, hogy most majd lehet, hogy fizetned kell.
Elolvastam a leírást ami fent van a neten. a Japánból érkező termékem jócskán meghaladta azt az összeget és nem kellett fizessek semmit. Persze ez nyilván nem jelenti azt, hogy ezután a rendelés után nem kell fizetnem, hiszen majdnem 3x akkora összegről van szó.
Részben emiatt is kérdeztem, hogy ha külön rendelném még a kettőt, vajon megúszhatnám-e vámkezelést. Mert nekem nagyon úgy tűnik eddigi tapasztalatokból, hogy elég random módon kapják el ezeket a csomagokat.
Nem értelek... Ha 2 együtt 180ezer + posta, akkor 1db 90ezer + posta. Az ugyanúgy 150euró felett van...
Azért kérdeztem, hogy tudod-e, hogy ha fennakad a vámon, akkor fizetned kell. Ha nem fizeted ki a vámot, áfát, stb, akkor nem kapod meg a csomagot. Ha nem veszed át a csomagot, nem fogja az eladó visszafizetni az árát.
Te döntésed.
De a 68000 ft-os csomag is bőven 150 euro felett volt (167 euro), mégsem fizettem. Emiatt merült fel a kérdés, hogy mi van ha a 240 euros csomagot (1 db készlet) se vámolják meg; holott azt értelemszerűen meg kéne.
Nézd, én nem adót csalni akarok, és nem is a felfogásommal van baj. De ha ez a helyzet, a kötelező 27% áfa, plusz még x ezer ft-tal nem tudom megvenni a termékeket, mert ennyi pénzem nincs. :( De te is kiszámolhatod, hogy kb. plusz 30% 180 ezer ft-nál az majdnem 60.000 ft extra, 90.000-nél is 30.000.
Úgyhogy nem akarom, hogy ostobának nézz, de ha nincs pénz, akkor nincs. De köszi, hogy elmagyaráztad.
Apa szerint a másik csomag is azért csúszott át, mert e-bayről jött, ami európai.
Az amazon.de-vel jók a tapasztalataid, azért ajánlod? Sosem rendeltünk onnan, mert húzósabb az e-baynél. Bár a vámnál még az is vállalhatóbb.
600 euro lenne a termék 240 helyett Németországból. XD
Én Koreából rendelnék.
Azt hiszem, vállalnom kell a vámot, mert még így is olcsóbb, mint Magyarországon megvenni valahonnan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!