Hogyan lehetne Magyarországon vidámparkot nyitni?
Tudom ez az egész nem olcsó mulatság, de elgondolkoztam ezen és kiváncsi vagyok hogyan lehetne kivitelezni.
Nem olyan parkra gondolok mint a Budapesti volt hanem egy komolyabb mint pl.: Disneyland, Európa park stb...
-Hogyan kezdjek bele,hogyan lehetne ezt megvalósítani?
-Hogyan tudnék hozzá területet szerezni?
-Hogyan találhatnék ehhez a projekthez befektetőket?
-Milyen támogatásokat kaphatnék?
Tudom hogy rengeteg pénz, de mégis hogyan lehetne megcsinálni?
Ha egy komoly park épülne (nem olyan mint a budapesti volt) az azért vonzaná rendesen a turistákat szóval maga az ötlet nem hülyeség.
Vannak nagyon jó terveim a parkkal kapcsolatosan, ami nemzetközi színvonalú lenne.
Valszeg semmi nem lesz belőle de azért kiváncsi vagyok, hogyan működhetne ez.
"BP környékén rengeteg település van, ahol meg lehetne csinálni, a pusztában van hely, és még olyan távol sincs. A Hungaroringre is rengeteg ember megy ha Forma-1 van és az se BP."
Ez mutatja, hogy mekkora Tini ábrándozás az egész... Mo-n egy mezei Aquapark ebben a régióban századába kerül pénzben, századába kerül kivitelezési időben, engedélyeztetésben, mindenben, töredéke az üzemeltetési költség, és nem működik olyan fényesen.
Akkor egy minden tekintetben sokszoros méretű project menne mi?
A párizsi disney landet évente 13 millió ember keresi fel. És akkor Te bp-re, meg az aglomerációra építenéd az üzleti modellt?
- Egy Párizsnál (TOP3 turisztikai desztináció a világon) sokkal kisebb közönség vonzó képességű BP-el
- Egy sokkal gyengébb anyagi helyzetben lévő közönséggel (párizsban egy átlag háztartás évi nettó 36,1 ezer EUR-ból gazdálkodott 2009-ben (bocs hirtelen nem találtam frissebb adatot [link] de tippre BP még 10 évve később sem tart itt).
- Sokkal nagyobb a népessége az agglomerációval együtt már 9 millió embert érnek el lokálisan
És mindezek ellenére a csőd szélén táncolnak évek óta. Igen, nyilván BP meg Mogyoród simán eltartana egy ilyen nevezetességet.
21-es te olvastad a válaszom többi részét?
Mert ott azt is leírtam, hogy olyan költséges, hogy nem érdemes kivitelezni. De ha már Magyarországon lenne ilyen, akkor BP környékére lenne érdemes tervezni.
Amúgy a tervezett MOTO GP pálya se fogja soha behozni az árát, ráadásul ide a Keleti régióba tervezik, de amúgy arra sincs szükség.
22: nem lehet a kettőt összehasonlítani...
Egy F1, vagy MOtoGP tipikus országimázs növelő cucc is - ergo lesz hozzá állami támogatás is (turizmus, stb. szempontból is).
Egy vidámparknak nincs ilyen funkciója, ráadásul nem fog idevonzani más országokból közönséget (mert ott jobbak vannak)
24:
A párizsi disney land évek óta anyagi problémákkal küzd, a Disney milliárd dolláros nagyságrendben tol bele pénzt, hogy felszín felett tartsa. Pedig az nem olyan, mint a Bp-i volt, hanem egy abszolút A kategóriás látványosság, egész európát tekintve top3-as nevezetsség.
És mindez Párizs mellett, ahol sokkal sokkal több a túrista Disne Land nélkül is, mint BP-en valaha volt ( [link]
Amíg párizst évi 50 millió ember keresi fel (akik potenciálisan megnézhetik a DL-et is), addig Bp-et 4.5 millióan ( [link]
Amíg párizst és az agglomerációt 9 millió ember lakja helyben, addig bp-en ez nincs 2.5 millió.
Igen, nyilván felépítenénk egy ilyen parkot, hirtelen minden gond megoldódna, jönne biztos +45 millió túrista, nem kellene pár évente 1 milliárd dollár körüli összeggel kisegíteni a parkot. Nem is értem, hogy eddig miért nem jutott senkinek eszébe.
24: már ne is haragudj, de abszolút tini álmodozás, amit előadsz... Remélem, nem vagy több 14-15 évesnél....
Mekkora célközönség szerinted a trónok harca...? Hány ember rajongója a könyvnek - és ebből hány fog elmenni egy ilyen témaparkba...??? Azt már meg sem kérdezem, hogy hányszor....
Teljesen lilaködös álmokat kergetsz!
#27: pontosan! Keresztfinanszírozással tudják fenntartani a veszteségesen működő parkokat. MErt az marketingeszköz.
De ki és hogyan finanszírozna meg egy Trónok harca parkot....? A könyv szerzője??? Kötve hiszem....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!